Heerlijk uitwaaien in de duinen en daarna eten bij IJgenweis in Schoorl

12.04.2019 04:50
Heerlijk uitwaaien in de duinen en daarna eten bij IJgenweis in Schoorl

Verscholen in de duinen bij Schoorl ligt restaurant IJgenweis, middenin het buitencentrum  van Staatsbosbeheer. Een heerlijke plek om even te zitten, lekker te eten, of als uitvalsbasis voor een wandeling door de duinen of lekker uitwaaien op het strand. 

De gerechten op de kaart zijn redelijk basic (denk broodjes, hamburgers en poffertjes voor de kinderen), maar het assortiment van IJgenweis Schoorl heeft bijna alles biologisch en gebruikt vooral producten uit de streek, omdat het hun opvatting is dat biologische producten lekkerder en beter zijn. Zou zouden groente en vlees een meer verfijnde smaak hebben. Daarnaast houden ze rekening met hun ecologische voetprint en de lokale economie. Hun specialiteiten zijn onder anderede IJgenweise koffie en onze IJgenweise biologische burger. Dus dat is dan wel weer cool.

Verder is de locatie van IJgenweis natuurlijk fantastisch, zo midden in de duinen. Heerlijk voor een warme chocomel na een wandeling in de duinen, of als startpunt voor een wandel- of fietsroute. Voor kinderen heeft IJgenweis een speelhoek, en ook een speciale ‘kaboutertocht’. Bij deze wandelroute krijgen kinderen een knapzak en een kaboutermuts, en een kaart waarmee ze zelf de weg kunnen vinden. Als je dan weer veilig terugkomt bij IJgenweis hebben ze wel een portie poffertjes verdient!

adres & openingstijden
IJgenweis eten & drinken
Oorsprongweg 1
1871 HA Schoorl

1 MEI t/m 30 SEPTEMBER
Ma t/m Di 10.00 – 17.00
Wo t/m Zo 10.00 – keuken open tot 21.00

Lees ook: Uitwaaien op het strand en dan eten bij Brekers in Callantsoog

Bron: IJgenweis