Heerlijke zoete aardappeltaart voor als het écht herfstig weer is

26.09.2017 04:55

Zin in een heerlijke comfortmaaltijd met dit boesterige weer? Deze zoete aardappeltaart heeft het allemaal, afgezien van het vlees dan: een knapperige korst, gesmolten kaas, véél groenten, zoete aardappel, gemixte noten en alleen maar prachtkruiden.

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 preien
  • 80 gr gemixte ongezouten noten
  • 4 eieren
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt 
  • 100 ml crème fraîche
  • 50 gr hüttenkäse
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat
  • 4 grote bladen roomboter bladerdeeg

Wat moet je doen?

1. Maak de prei schoon en hak fijn. Schil de aardappel en snijd hem in dunne plakjes.

2. Doe een mengsel van boter en olie in een koekenpan. Als de boter niet meer bubbelt voeg je de prei toe. Bak voor 5 minuten.

3. Voeg de zoete aardappelschijfjes toe en bak 10 minuten mee. Zet het mengsel apart.

4. Haal de bladerdeegvellen uit de vriezer en laat ontdooien.

5. Verwarm de oven op 190°C.

6. Vet 4 kleine quichevormen in met boter of olie en bedek de vorm met bladerdeeg. Verwijder het overtollige deeg.

7. Klop de eieren los in een kom. Spatel de crème fraîche, hüttenkäse, Parmezaanse kaas, nootmuskaat, zout en peper door de eieren.

8. Hak de noten fijn.

9. Schep het de prei en aardappel op het bladerdeeg. Voeg de gehakte noten toe en schenk het eimengsel erover.

10. Bak de hartige taart 20 minuten tot de binnenkant helemaal gestold is en de bovenkant goudbruin begint te kleuren.

11. Haal de taartjes uit de vorm en serveer direct.

(Bron: www.leonieberkenbosch.nl)

Maak ook eens: Kindvriendelijke curry met kip en zoete aardappel.