Erger dan de gewone luis. De superluis komt eraan – Help!

Als voormalig juf weet Petra er alles van. Luizen zijn de HEL. Voor je het week zit de hele klas te krabben en doe jij mee. En blijkbaar kan het dan nog erger. De superluis komt eraan. Een luis die niet reageert op de gewone luizenshampoo. Brrr.

Lees ook: 19x gehoord op het schoolplein (zo erg kan het zijn)

In Amerika is hij er al: de superluis. Jeukt net zo erg als de gewone luis, loopt over van hoofd naar hoofd en zit ongetwijfeld snel in het vliegtuig naar Schiphol. En wanneer je ze niet snel bestrijdt, steekt jouw kind de hele klas aan met gekrab. Of nog erger: jou. De nieuwste superluis reageert niet op de meeste shampoo’s die in de drogist te krijgen zijn. Een stappenplan tegen deze superluis:

  • De luizenkam: Hiermee kam je de luizen én luizen-eitjes uit het haar. Heb je een luis te pakken? Druk hem direct dood met je nagel. Herhaal dit. Twee weken lang.
  • De superluis reageert niet op de meest effectieve middelen tegen de luis: ‘permetrine’ en ‘piperonylbutoxide’. Probeer deze middelen eerst, maar werken ze niet, ga dan over op sterkere middelen. Je kunt de huisarts om advies vragen. Van de shampoo of lotion die je voorgeschreven krijgt, volg je gewoon de gebruiksaanwijzing op.
  • Vervolgens was je alle kleding en beddengoed zoals je dat ook bij de gewone luis doet.

En dan hopen, bidden, smeken dat de luizenbeestjes de strijd verliezen.

Geschreven door
More from Petra Meijerhof

20x momenten waarop je (eventjes!) wenste dat je kind niet van jou was

Omdat ze er zo’n teringzooi van maken. Altijd. Overal. En bij voorkeur...
Lees verder