12 Hilarische uitspraken van kinderen (tip: schrijf ze op)

10.08.2018 05:00

Kinderen kunnen hilarisch uit de hoek komen. Iedere ouder neemt zich voor hun uitspraken op te schrijven en nooit meer te vergeten. Helaas mislukt dit voornemen meestal faliekant. Daarom heeft Vinca een paar onsterfelijke uitspraken van haar kinderen doorgevoerd in haar standaard vocabulaire.

LEES OOK: 18 Leugentjes om bestwil die iedere moeder weleens vertelt.

1. Voor het eerst op pad met nieuwe baby in de maxicosi voorin de auto. Zegt zoon (8) vanaf de achterbank verschrikt: “Mam! Heb je de vruchtzak wel uitgezet!?” (airbag)

2. Nieuwe baby had een flinke ooievaarsbeet, zo’n rode pigmentvlek, in haar nek na de geboorte. Dochterlief (6) gaat met de tropische trend mee en noemt het steevast de flamingobeet.

3. Het is mooi zonnig weer, dochter komt beneden in zwemkleding. “Mama ik ga even zonnebraden in mijn bakini”

4. We komen thuis uit school, ik heb de badkamer eerder die ochtend schoongemaakt met chloor, zoon snuift diep en roept zielsgelukkig: Mam! hebben we een zwembad!?

5. Ik wil zoon drinken geven, begint hij te piepen…mama, ik kan niet drinken, mijn piemel zit te vol!!!

6. Dochter (2) heeft een nieuw woord geleerd…tomaat…ze roept nu dus al de hele maaltijd: me naat, me naat!

7. Buiten krijst een kat die duidelijk op mannenjacht is… zoonlief roept: “oh mama dat is zo’n spaanse kat!” Ik kijk hem vragend aan. “Oh, nee ik bedoel poolse kat!!” Ik rol onder de tafel… krolse kat lieverd!!!

8. Zoon (4) komt uit school en doet glunderend de mededeling: “mama ik was vandaag de zonde van de dag!” Refererend aan de goedbedoelde traditie: zonnetje van de dag, waarbij alle kinderen je een complimentje geven.

9. Trots! Zoon (2) heeft zojuist een zin van maar liefst 7 woorden geformuleerd!!!! Komt ie: “als je dors ep moet je poepe”

10. Dochter eet een amandelbroodje. “mama zitten hier keel- of neusamandelen in?”

11. Mijn dochter vroeg vanmorgen of ze vandaag haar ‘schandalen’ aan mocht naar school. Tuurlijk, mama is gek op schandalen.

12. Onderweg terug van vakantie fluister ik in codetaal tegen mijn man: “zullen we straks anders iets eten bij de gele M?” Half uur later vraagt zoon, die de klok heeft horen luiden, maar de klepel niet helemaal weet te hangen, vanaf de achterbank: “mam, gaan we nog wat eten bij die roze emmer?”

Wat voor grappige dingen hebben jouw kinderen allemaal gezegd? Deel ze op onze Facebookpagina!

LEES OOK: 16 Dingen die zwangere vrouwen zeggen.