Hoe leuk zijn deze? Makkelijke cupcakes voor de echte winterfan

04.12.2017 04:55

Op de blog One Little Project kwamen we deze fantastische cakejes tegen, want even serieus, deze zijn toch te leuk? Voor een creatieve middag met je kinderen, of als traktatie op school. En ze zijn ook nog eens supermakkelijk!

Dit heb je nodig:

  • Chocolade cupcakes (kan je kopen, of bakken met zo’n dr. Oetker mix)
  • Vanille glazuur
  • Witte gekristalliseerde suiker. Kijk dat het dikkere korrels zijn.
  • Oranje smarties, m&m’s of skittles (voor de neus)
  • Chocolate chips

Zo doe je het:
Als je van bakken houdt, kan je de cupcakes natuurlijk ook from scratch maken, maar ben je niet zo’n held in de keuken, dan is een kant-en-klare cupcake mix een uitkomst. Het maakt in principe niet zo heel veel uit of je chocolademuffins maakt of gewone, als je glazuur maar wit is. Wij hebben voor chocola gekozen, omdat we die, tsja, het lekkerst vinden.

Verspreid een dikke laag van de glazuur (kan je ook zelf maken trouwens) over de bovenkant van de cupcakes. Zorg dat de laag dik genoeg is zodat je de donkere cakejes er niet meer doorheen ziet. Het glazuur hoeft niet heel egaal te zijn, je gaat er zo toch nog suiker overheen strooien.

Doe de suiker in een klein kommetje, en doop de cupcake erin. Maak een rondje met de cupcake, zodat de suiker volledig over de cupcake verspreid zit. Druk hard genoeg zodat de suiker blijft zitten, en het glazuur zo veel mogelijk egaal wordt. Als je hem eruit haalt zou de cupcake egaal moeten zijn, en volledig bedekt met suiker.

Neem de oranje smartie/M&M/skittle en druk deze in het midden van de cupcake. Gebruik de chocolate chips voor de ogen en de mond van de sneeuwman. Schattig toch? Door de suiker zien de cakejes eruit als kleine sneeuwballetjes, en ze zijn nog makkelijk ook!

Bron: One Little Project

Lees ook: Weer eens wat anders: lasagne cupcakes