Hoe overleef ik de dag van morgen?!? (Barbara geeft een feestje voor 21 kinderen!)

13.10.2016 00:10
kinderfeestje thuis

Beste bezoekers van Me-to-we. Het kan zijn dat jullie even niks horen van Barbara. Ze heeft morgen kinderfeestje. Thuis. Met 21 kinderen. En na afloop komen de ouders….

Hoeveel kinderen mag je zoon die 8 wordt uitnodigen op zijn feestje? Die vraag houdt me nu al weken bezig.

Ik was altijd heel streng: je leeftijd + 1. En daar ging ik dan elk jaar vet overheen. Want ja, hij wil dan alleen jongens, maar ik vind dat Floor natuurlijk ook moet komen, het meisje waarmee hij al als piepklein baby’tje op de crèche zat. En wat dacht je van Pien, die met die leuke ouders? En het kleine broertje van Mats, de kinderen van mijn vriendin?

Hee, en nu we het er toch over hebben. Bas, het broertje van Floor moet natuurlijk ook komen. We gaan in mei op vakantie met Milou – heb je die er al op staan? Die heeft ook leuke ouders. En weet je: dit jaar doen we niet alleen die jongens die altijd komen, we doen ook een paar nieuwe. Ja, die, die en die.

Nou laat eens zien, hoeveel hebben we er nu? 19?!?

O.

Dat is een beetje veel, glowgolfen met 19 kinderen, die allemaal een appelsap en een pannenkoek moeten, wat denk je wel niet dat dit kost?

Nou, dan moet je schrappen schat. Nee, niet Adam, je bent net vrienden aan het worden met hem en die moeder is ook zo le…! Huh? Tom, dat is je beste….

Okee. Laten we het eens omdraaien. Wat nou als we alle jongetjes uit de klas uitnodigen. Plus die twee meisjes, en vooruit dan doen we Nadia ook, en nog wat broertjes – hoeveel hebben we dan?

21? En dan vieren we het thuis, allemaal een bakje popcorn en Het Regent Gehaktballen 2 op de beamer? Topidee. Schenken we daarna een glaasje wijn voor de ouders. Hm. Dan moet ik ook pizza bakken: 21 + 21 ouders, misschien wat meer… Met 60 pizza’s ben ik er dan wel. Geen probleem, schat. We maken er een mooie dag van!

 

Foto: Thinkstock