Hoe wordt seks na de bevalling wél een succes? Met deze tips kom je een heel eind

28.10.2022 18:00

Seks na de bevalling is best wel een beetje een dingetje. Het kan best eng zijn, en spannend. Weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken? Wellicht heb je iets aan deze tips!

Lees ook: Waarom we vanavond écht geen seks kunnen hebben (alle excuses op een rij!)

Seks is een gevoelig thema nadat er net een baby geboren is. In het begin moeten de meeste vrouwen er niet aan denken. Soms doe je er wel maanden over voor je überhaupt wilt dat je man je aanraakt. Maar, zolang hoeft het niet te duren. Het ligt er maar net aan waar jij je fijn bij voelt. Hier in ieder geval wat tips om de boel weer een beetje op weg te helpen.

Zorg dat je officieel weer ‘mag’
Als je te vroeg weer aan de rollebol gaat, kan het zijn dat de boel daaronder nog niet helemaal geheeld is en dat kan dan weer lijden tot infecties, dus eerst een ‘go’ krijgen van huisarts of verloskundige.

Ga als-je-blieft eerst aan de pil
Of schaf een batterij condooms aan, maar maak in ieder geval niet de fout om te denken dat borstvoeding je beschermd tegen zwangerschappen. Dat is echt niet zo en je bent megavruchtbaar.

Haal glijmiddel
Gewoon niet proberen seks te hebben zonder glijmiddel: er is niets onverstandigers dan dat. Het zal sowieso gevoelig zijn en je vagina volet anders dan voorheen (bijvoorbeeld droger als je borstvoeding geeft) dus alleen seks als jij of je man bij de Etos of de Kruidvat zo’n lekker potje Durex glijmiddel uit de schappen hebben gehaald.

Drink een glas wijn (of een fles)
Het gaat er echt om dat je niet gespannen bent. En dat ben je nu eenmaal die eerste keer NA de baby. Een glaasje wijn, een kaarsje, een seksfilmpje… haal alles uit de kast om een beetje los te komen.

Zorg dat er voorspel is
Ik ben zelf nogal van het voorspel overslaan, want hallo… Er is zo weinig tijd, maar in dit geval moet het toch echt even gebeuren. Je man zal vast al helemaal in de stemming zijn, maar jij hebt echt nodig dat je zachtjes in de goede richting geduwd wordt. Vraag je partner erom en als het niet direct werkt, vraag om meer, want je gaat het nodig hebben.

Zeg waar het op staat

Niet denken dat het allemaal vanzelf wel weer recht zal trekken: het gaat hoogstwaarschijnlijk zeer doen, dus als je merkt dat je even moet pauseren, zeg dat dan ook en ga niet door omdat je hem tevreden wilt stellen.

Zoek een goede positie

Experimenteer een beetje met standjes. Zorg in ieder geval dat jij de touwtjes in handen hebt en dat jij controle hebt over hoe diep de penis erin gaat en dat de insteekhoek is waar de hechtingen NIET zitten.

Stop niet te snel

Oké, het doet misschien een beetje zeer, maar gedurende de vrijpartij gaat er steeds meer bloed stromen en dat helpt ervoor dat je vagina ook sneller geneest en je dus sneller weer ongecompliceerd seks zult hebben.

Succes!

Lees ook: 40 dingen die ik denk als het weer eens tijd wordt voor seks