Hoera, mijn baby heeft doorgeslapen! Nu ik nog.

04.02.2017 00:10

Langzaamaan laat je baby steeds meer tijd tussen de nachtvoedingen. Zou dan eindelijk het magische moment aanbreken waarop hij gaat doorslapen? Maandenlang fantaseerde Julie over de eerste ononderbroken nacht. Compleet uitgeslapen zou ze ’s ochtends uit bed springen om haar uitgeruste baby te knuffelen. Althans, dat dacht ze. Dit is hoe het echt ging:

Lees ook: Wat je allemaal probeert om je baby aan het slapen te krijgen (ook als het onzin is).

23:30 Baby in bed? Flesjes gesteriliseerd? Katten voorzien van eten en water? Check, check, check. Mooi, naar bed!

02:00 Op automatische piloot wakker worden. Nog niets te horen. Echt niet? Voor de zekerheid even kijken of hij niet al stiekem op zijn vuistje aan het sabbelen is. Nee. Ok, snel verder slapen.

03:30 Op automatische piloot wakker worden. Hmm, baby houdt het wel erg lang vol zonder eten. Zou het wel goed met hem gaan? Stil naar bedje sluipen, baby’s nekje voelen, voor de zekerheid dekentje wat beter instoppen en intens naar baby staren of hij écht niet wil drinken. Had ik laatst niet iets gelezen over dat baby’s niet te lang zonder voeding mogen? Even op Google kijken.

04:00 Klaarwakker van horrorverhalen op internet over baby’s die in hypoglycemische coma raakten omdat ze te lang niet gedronken hadden.

04:15 Sorry zeggen tegen vriend dat ik hem wakker heb gemaakt om zorgen over potentiële coma te delen.

04:30 Weer in slaap dommelen.

05:30 Wakker schrikken. O my god, het is al half zes! Half zes! Leeft baby eigenlijk nog wel? Snel naar bedje rennen. Yes, hij ademt nog. Zachtjes porren in armpje. Baby kreunt op manier die alleen maar uit te leggen valt als babytaal voor “laat me met rust” en slaapt verder.

05:45 Zelf maar weer in bed gaan liggen. Kwartier nadenken over vraag of ik een slechte moeder ben als ik ‘m nu wakker maak, of juist als ik ‘m nog langer laat slapen.

6:15 Wakker worden van brabbelende baby die eindelijk trek begint te krijgen. Mezelf uit bed slepen om aan de dag te beginnen.

Hoera, mijn baby heeft doorgeslapen. Nu ik nog.

Lees ook: Uitslapen? Zo houd je je kind bezig terwijl je dat probeert (succes…).