Idiote dingen die mannen zeggen tijdens de bevalling

11.05.2021 05:00
mannen

Tijdens de bevalling sla je zelf niet altijd de meest coherente dingen uit. Dat je gewoon naar huis gaat bijvoorbeeld. Of dat je opeens zo’n zin hebt in een portie Babi Pangang met extra kroepoek. Tja, hormonen (en dat shotje remifentanil), hè… Dus je kunt er gewoon niks aan doen. Maar die vaders, die kunnen er ook wat van! En dat zonder drugs…

Lees ook: 14x Zo ga je je ook voelen tijdens de bevalling.

 1. “Hoe lang gaat dit duren, denk je?” Eh…want? Had je nog ergens naartoe gemoeten dan? En nee, ik denk niet dat je die voetbalwedstrijd op SBS6 haalt vanavond. Maak het je gemakkelijk in die ziekenhuisstoel papa in spé, want it’s going to be a while.
 2. “Gatver, echt vieze koffie hierzo.” Inderdaad, gewoon schandálig dat ze hier geen state of the art espressomachine hebben. Want dat is namelijk heel belangrijk op dit moment.
 3. “Het duurt nou wel erg lang, ik word een beetje moe. Kan ik even naar huis gaan om een dutje te doen?” JIJ wordt een beetje moe?! JIJ?! Echt schat, het is dat bevallende vrouwen niet meer zo mobiel zijn, anders had je waarschijnlijk een goedgemikte doppler naar je hoofd gekregen (had je mooi een ‘dutje’ op de ziekenhuisvloer kunnen doen).
 4. “Jééémig, dat is echt een enorme naald, zeg!” (tijdens het zetten van de ruggenprik). Ja, dank je, heel fijn voor de gedetailleerde beschrijving…
 5. “Hebben ze hier geen fatsoenlijk eten? Ik bel even de pizzalijn, hoor.” Echt, als je het waagt hier een Calzone met pepperoni naar binnen te brengen, dan ga je dus maar mooi op de gang zitten. Dan beval ik wel alleen.
 6. “Oh schat, nu komt er een hele grote, hoor!” (wijzend op de weeënmonitor). Fijn, zo’n update, stel je voor dat je dat zelf niet door had gehad…
 7. “Voel je ‘m al?” (tijdens die hele grote wee). Nee joh, daar voelen we hé-lé-maal niks van…
 8. “Ik snap dat je pijn hebt schat, maar moet je nou echt op handen en knieën over de grond kruipen? Ik schaam me een beetje…” Oh ja inderdaad, sorry lieverd, ik zal er even glamoureus bij gaan liggen op bed, helemaal in de make-up, in mijn designerpyjama. Geef m’n krultang ook even aan, wil je?
 9. “Wat denk jij dat meer pijn doet, bevallen of in je ballen getrapt worden?” Geen idee, maar weet je wat, zullen we het anders even proberen…?
 10. “Niet zo schreeuwen schatje, je moet puffen, weet je nog? Dat hebben we toch geleerd op de cursus?” Weet je wat we ook hebben geleerd op de cursus? Dat de man vooral z’n commentaar voor zich moest houden. Weet je dat ook nog?
 11. “Kom op, harder persen! Doorpakken!” Ehm, halló? Ga jij anders even proberen een watermeloen door een sleutelgat te duwen? Kijken hoeveel energie jij nog hebt na een uur.
 12. “Je moet er ook wel een beetje van genieten, hoor. Ik bedoel, dit is een unieke ervaring! Ik wilde dat ik ons kind kon baren!” Ja, dat had ik ook wel gewild, ja…
 13. “Nou schat, is het nou echt nodig om te gaan schelden? Waar is je zelfbeheersing?” Echt gast, rot óp…
 14. “Oke, dat gaat gewoon nooit passen!” Als het hoofdje staat en hij met grote schrikogen tussen je benen staat te kijken. Dat gevoel had je zelf ook al, maar in principe hoef je dat vermoeden dus gewoon niet bevestigd te zien.
 15. “Ik verveel me een beetje.” Als die bevalling meer dan drie uur duurt. Inderdaad doodsaai, dat baren. Jij had zelf ook best wel gewoon een boekje willen lezen, of Minecraften op je telefoon.
 16. “Nee lieverd, je wilde geen pijnstilling, weet je nog? Je moet wel bij je standpunt blijven. Gewoon even doorbijten.” Dat was 33 uur geleden, ja?! Na een hele dag bevallen is geen enkel standpunt meer steekhoudend.
 17. “Nou, Stijns vrouw deed er maar 6 uur over…” Anders ga je je volgende kinderen gewoon bij Stijns vrouw maken, oke?
 18. “Dit doe ik nooit meer!” JIJ doet het nooit meer?! JIJ?! Mogen we even weten wát jij precies allemaal gedaan hebt dan?
 19. “Nooit gedacht dat ik nog eens een andere man tussen je benen zou laten!” (met grote grijns). Als de gynaecoloog je moet toucheren.
 20. “Allemachtig, wat een slagveld!” na de bevalling, als de verloskundige de boel aan het hechten is. Alsof de kraamtranen nog niet rijkelijk genoeg stromen…
 21. “Nou lieverd, dat viel toch best mee?” Als je na 24 uur bevallen, doodmoe en geradbraakt in het kraambed ligt en hij door het grootste deel van de bevalling heen geslapen is.

Lees ook: Wat mensen denken (en zeggen!) als je met een keizersnede bent bevallen.