“Ik vind het beste vriendje van mijn zoon irritant. Kan ik hem verbieden met hem te spelen?”

Nathalie (37) heeft een zoon van 6 jaar. Hij doet het goed op school en heeft veel vriendjes. Alleen gaat hij de laatste tijd voornamelijk om met een jongetje uit zijn klas, waar Nathalie niet zo blij mee is. Ze vindt dat hij een slechte invloed heeft op haar zoon en ziet eigenlijk liever niet dat ze met elkaar spelen. Het liefst zou ze haar zoon willen verbieden nog met hem om te gaan. Maar, kan ze dat wel maken?

Nathalie: “Mijn Tom is een heel lief kind. Altijd geweest ook. Niet zo’n branieschoppertje als je bij sommige jongetjes weleens ziet. Toen hij naar school ging had hij al snel een paar leuke vriendjes waar hij veel mee optrok. Maar nu is er een nieuw jongetje in de klas gekomen dat hij superinteressant vindt. En dat is nou juist zo’n machootje met een brutale mond. Tom vindt hem waanzinnig stoer en loopt erg achter hem aan. Met als gevolg dat hij het gedrag begint te kopiëren. Mijn zachtaardige, makkelijke zoon, is opeens een soort binkie geworden met een grote mond. Thuis wordt hij steeds brutaler en de juf zegt ook dat hij in de klas slechter luistert. Het is duidelijk dat dat door zijn nieuwe vriendje komt.”

“Toms vriendje komt ook weleens hier spelen. Dan is het net alsof het huis ontploft. Binnen de kortste keren wordt al het speelgoed overhoop getrokken en ze doen eigenlijk alleen maar vechtspelletjes. Ik vind het maar agressief gedoe en heb dat eigenlijk liever niet. Daarnaast is dat vriendje ook nog eens brutaal tegen mij. Hij eist limonade en snoep en als ik dat niet wil geven, zegt hij tegen Tom dat hij wel een heel stomme moeder heeft. Ik ben niet gediend van dat soort gedrag en ik wil ook niet dat Tom het idee krijgt dat hij zich zo mag gedragen tegen mij, laat staan tegen andere mensen.”

“Het liefst zou ik tegen Tom zeggen dat ik niet meer wil dat hij met dit jongetje speelt. Maar ik voel me daar wel bezwaard over, want in principe bepaal ik natuurlijk niet wie zijn vriendjes zijn. Ik ben alleen bang dat er van mijn lieve jongetje weinig overblijft als hij zich zo aan dit kereltje blijft optrekken. Ik zie hem veel liever weer met zijn oude vriendjes spelen.”

Lees ook: 11 Dingen die ik heb geleerd van het opvoeden van een jongetje.

Geschreven door
More from Redactie

Dit is het cadeau van de dag: 5x Rainboots van Bergstein

Het is feest! Elke dag deze week geven wij de leukste dingen...
Lees verder