Jaaa ze zijn er weer! Dus vanavond eten we pappardelle met asperge en ei

19.04.2018 04:55
Jaaa ze zijn er weer! Dus vanavond eten we pappardelle met asperge en ei

We hebben er smachtend naar uitgekeken, maar eindelijk is het zo ver! De winkels liggen weer vol met asperges! Daarom dit heerlijke pastarecept. Even oefenen met het pocheren, maar als je dat eenmaal onder de knie hebt, is het zo gedaan. 

Wat heb je nodig (vier personen)? 

Wat doe je? 

1. Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder de kop naar beneden, en snijd de houtachtige onderkant eraf. Leg de asperges in een pan en breng ze aan de kook. Kook ze 10 minuten, draai vervolgens het vuur uit en laat ze nog 10 minuten in het hete water liggen. Giet ze af en snijd ze in stukken van 4 cm.

2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakkingen totdat deze beetgaar is.

3. Breng 6 cm. water aan de kook, en voeg vervolgens de azijn toe. Maak met een lepel een draaikolk in het water, en breek er 1 ei boven. Pocheer het ei 3 minuten. Neem het ei uit de pan met een schuimspaan en laat het uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit een voor een met de andere eieren.

4. Smelt de boter in een hapjespan, en zet daarna het vuur uit. Meng de asperges, nootmuskaat en peper door de boter, en voeg daarna de pasta en tweederde van de rucola toe. Rasp de helft van de kaas hier overheen en schept het geheel om.

5. Verdeel de pasta over vier borden. Garneer met de rest van de kaas, rucola en de eieren.

Tip: Kan uiteraard ook met groene asperges, als je die lekkerder vindt dat de witte.

Bron: Ah.nl

LEES OOK: Tijd voor asperges: Aspergetaart !