Jamie Oliver’s Turkse Pizza

Jamie’s Turkse pizza met lamsgehakt is super-simpel om te maken. Het recept komt uit ‘Jamie’s 15-Minute Meals’. Kleine waarschuwing: In 15 minuten lukt het Petra niet helemaal, maar in 20 minuten staat er altijd iets op tafel. 

Lees ook: Supermakkelijke pompoen-pesto-pasta 

Je hebt nodig (voor 4 personen):
8 tortilla’s
olijfolie
500 gram gehakt, Jamie schrijft lamsgehakt, rundergehakt kan ook prima
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels paprikapoeder
6 eetlepels tomatenpuree
1 citroen
4 tenen knoflook
peper en zout

Voor de salade (die je nadat de wraps in de oven zijn geweest over de wraps verdeelt – of niet):
3 lente uitjes
2 paprika’s (rood en geel)
komkommer
4 tomaten
een krop sla
Optioneel: Koriander, dille, olijfolie en 100 gram feta

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 240 graden.
Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe daar het gehakt, peper en zout, komijnzaad, rozemarijnnaaldjes en paprikapoeder bij. Bak het geheel.
Als het gehakt op het vuur stuur kun je de lente uitjes, paprika’s, komkommer, tomaten en de sla schoonmaker.
Knijp de knoflook in de pers. Roer de tomatenpuree en het citroensap door het gehaktmengsel. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s (met de achterkant van de lepel lukt dit heel makkelijk). Zet de wraps in de oven voor ongeveer 5 minuten.
Snij nu de lente uitjes, paprika’s, tomaten en de sla.
Optioneel: Maak met olijfolie, koriander, dille en 100 gram feta de feta aan.

Haal de pizza’s uit de oven na ongeveer 5 minuten. Doe de salade erover. Eetsmakelijk!

Variëren is troef. Het gehaktmengsel kun je op iedere manier aanmaken die je wil, het belangrijkst is dat dit mengsel niet al te nat is (dan krijg je geen knapperige bodem). Met de salade kun je ook alles doen wat je wil. Mozzarella en tomaat is ook lekker.

Lees ook: De truc: Groente in frietvorm! 

Foto: Misslipgloss.nl

Geschreven door
More from Petra Meijerhof

Iets wat ze lústen: Ovenschotel met pasta, tomaat, courgette en pijnboompitten

Omdat het soms zo fijn kan zijn als er gewoon zonder al...
Lees verder