Hoe je als moeder je leven een stukje makkelijker (en duurzamer) kunt maken

Soms (of eigenlijk best wel vaak) heb ik het idee dat ik 16 ballen tegelijk in de lucht moet houden. Ik moet van mezelf een goede moeder, een leuke echtgenote, een lieve vriendin en een aardige collega zijn. Ik wil dat mijn kinderen er een beetje netjes en verzorgd bijlopen, dat mijn huis opgeruimd en stijlvol ingericht is en dat er iedere avond een gezonde maaltijd op tafel staat (het liefst ook nog snel een beetje). Best lastig met kinderen die steevast roepen: LUSTIKNIET. Je leest, er zijn dus dagelijks nogal wat uitdagingen.

Bij kind nummer één had ik nog tijd om uitgebreid boodschappen te doen, uren in de keuken te staan en tussen mijn werk- en sociale leven door het huis eruit te laten zien alsof je een woontijdschrift binnenstapt. Bij kind nummer twee werd dat al ietwat lastiger en nu met de derde spruit is het hier vaak een grote chaos. Mijn doel tegenwoordig is om de dag zo efficiënt mogelijk in te richten en zo veel mogelijk voor te bereiden (kleren de avond van te voren klaarleggen, de broodtrommels alvast vullen voor een soepele ochtendspits). Ik ben eigenlijk de hele dag aan het rennen en vliegen om iedereen aan het eind van de dag, met een volle maag, schoongewassen en zonder kleerscheuren op tijd in bed te krijgen. Die avondspits vind ik nogal een dingetje. Iedereen is dan moe en hongerig. En dus chagrijnig. De oudste twee vliegen elkaar in de haren, er moet er eentje binnen een half uur klaarstaan voor voetbaltraining of zwemles, en de jongste hangt jengelend aan mijn been. Zie dan maar zen te blijven en zo snel mogelijk een maaltijd op tafel te krijgen (en waarom duurt het altijd zo lang voordat die pasta eindelijk kookt?).

Maar moeders opgelet, ik heb dé tip voor wie haar leven een stukje makkelijker wil maken. Sinds we verhuisd zijn, zo’n vier maanden geleden, prijkt er een Quooker in mijn keuken. Door meerdere vriendinnen (en tevens ook moeders) werd mij op het hart gedrukt om te investeren in zo’n ding. Want echt, het zou mijn leven makkelijker maken. Maar verbruikt zo’n kokendwaterkraan niet megaveel energie vroeg ik me af? Ik, die met militaire precisie mijn afval scheid en zonnepanelen op het dak heeft geïnstalleerd, kon toch geen apparaat in huis halen die in een week tijd evenveel energie verbruikt als een televisie die dag en nacht aanstaat. Al Googelend stuitte ik op de bespaarcheck van Quooker. Een online tool die berekent hoeveel energie en water een Quooker bespaart. Bespaart? Ja bespaart dus. Helemaal niet verbruikt of slurpt. Want gemak in de keuken mag dan 1 ding zijn, anno 2020 ben je bijna een uitzondering als je niet ook je steentje bijdraagt aan het milieu. Onze kinderen moeten immers ook nog een beetje leuk oud kunnen worden, toch?

Wat ik ontdekte is dat Quooker een heel verantwoorde en milieuvriendelijke aanschaf is. En wat het eigenlijk per jaar scheelt als je met een kokendwaterkraan kookt. Want heb jij wel eens nagedacht over de afstand van je kraan tot je boiler? En hoelang jouw kraan erover doet om warm water te geven? Of hoelang het duurt tot je water in de pan kookt voordat je de pasta erbij kunt gooien? Weet je wat dat allemaal aan energie kost? Een hoop dus, blijkt in ons geval. Het energieverbruik is lager met een Quooker (het verbruik is 10 Watt, je televisie verbruikt al drie keer zo veel) en je verspilt minder water omdat je slechts afneemt wat er in je pan of theekopje past.

Maar met een baby in huis is het allergrootste pluspunt de snelheid waarmee je een flesje kunt maken. Wanneer ik ’s nachts in het pikkedonker naar beneden moet om een flesje te maken ,hoef ik niet meer twee minuten bij de waterkoker te staan vernikkelen voor een scheutje kokend water. Nee hoor, het is nu een scheutje koud water met een beetje kokend water uit de Quooker voor een lauwwarme temperatuur, zes schepjes erbij, even schudden en al slaapwandelend weer terug naar boven mijn warme bed in. Gemak dient de mens hè.

Wil jij ook weten hoeveel energie en water een Quooker in jouw huishouden kan besparen? Doe de bespaarcheck op quooker.nl/besparen.


Dit artikel is geschreven samen met Quooker, maar de inhoud is 100% van ons. De bespaarcheck van Quooker is een nieuwe online tool waarmee je binnen één minuut uitrekent hoeveel energie en water een Quooker jouw huishouden kan besparen. Handig en leuk om te doen, zeker als je al een tijd je aan het nadenken bent om een Quooker aan te schaffen. Lees hier meer over de voordelen van een Quooker en bekijk wel model bij jou past. 

Hier lees je alles over ons advertentiebeleid.

Geschreven door
More from Philippine Dankelman

Jammer, de crèche is toch niet goed voor de weerstand!

Sinds de oudste zoon van Philippine naar de crèche gaat, zijn de Snoetenpoetsers...
Lees verder