Je piemel valt er echt niet af (en nog meer dingen die jongens moeten weten)

21.11.2019 00:10

Barbara heeft twee zoons en ziet soms iets te veel kleine piemels op een dag. Dat kan wel wat minder, vindt ze. Tijd dus voor een lesje piemeletiquette in 9 stappen.

Echt lieve jongens, ik vind ze reuze mooi, jullie piemels. Maar laat me jullie voorzien van een beetje advies. Op een dag zullen jullie meisjes willen imponeren, al dan niet met het ding, en dan zijn er een paar dingen die jullie echt moeten afleren.

1.
Houd je piemel alsjeblieft vast als je gaat plassen. Ik weet dat je druk bent met andere dingen die ook heel belangrijk zijn, maar ik heb geen zin om steeds weer natte plekken rondom de wc te vinden.

2.
Als ik je luier uittrek, lieve Morris, dan hoef je niet meteen als een dolle naar de hoek van Felix’ kamer te rennen om daar over zijn Playmobieletjes te plassen. We hebben een potje, daar hoor je nu op te gaan oefenen. En ik zou het ook waarderen als je eenmaal in de badkamer niet probeert er nóg een plasje uit te persen, ook al lach je er ontzettend aanstekelijk bij.

3.
Nu we het toch over luiers uittrekken hebben: ik weet dat-ie mooi is die piemel en dat je hem net ontdekt hebt, maar ik hoef echt niet te zien hoe groot hij kan worden als jij er heel lang en uitgebreid aan trekt alsof het een dropveter is en me dan keihard lachend aankijkt. Doet dat trouwens geen pijn?

4.
Het is vast heel lekker om voor de tv een beetje tegen het tapijt aan te rijen met je hand in je broek, maar dat is toch iets wat ik liever niet zie gebeuren als er bezoek is. Het is prima dat je het doet, maar doe het op je slaapkamer, oke?

5.
Vrouwen hebben geen piemels, beste kleine Morris. Zou je dus op willen houden met de hele tijd ‘piemel’ tegen mijn punani te zeggen als ik sta te douchen?

6.
En Felix, heel grappig hoor dat je je kleine broertje ‘Piemel Iieeeeeeuw!’ hebt leren zeggen, maar nu zegt hij het de hele dag en ben ik zelfs op het matje geroepen door de crèche omdat alle kindjes in zijn groep het nu ook zeggen.

7.
En nu ik toch met je in gesprek ben, grote vent. Zou je niet de hele tijd lachend je pyjamabroek naar beneden willen trekken en je piemel tevoorschijn toveren? Ik ken ‘m, ik heb m vaak genoeg gezien – hij is prachtig. Maar nu weet ik het wel.

8.
Oh ja, en je hoeft m echt niet de hele tijd vast te houden, je kan je handen af en toe ook wel gebruiken om je boterham te eten, de bladzijden van je Donald Duck om te slaan of om je broertje te slaan. Hij valt er echt niet af.

9.
Tenslotte even een waarschuwing over je taalgebruik: als twee jongetjes hun piemel uit hun broek halen en die heel even tegen elkaar aanduwen, heet dat geen ‘neuken’. Wat? Nee, er is geen ander woord voor. Het heet ontdekken en het is een beetje vies.

Dus lieve jongens, neem deze piemeletiquette met je mee, en het komt allemaal goed.

Liefs,
Van jullie moeder.

LEES OOK: Jongens zijn geen meisjes. Dus laten we niet doen alsof dat wel zo is