Heeft jouw baby een groot hoofd? Dat betekent dat-ie een hoog I.Q heeft!

25.02.2019 04:55
Heeft jou kind een groot hoofd? Dan is hij eigenlijk superslim

Kijk je soms naar je kleine wolk, en denk je dan stiekem: ‘Hij heeft wel nogal een bonk van een hoofd?’ Niet getreurd, sterker nog, wees blij, uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen met een groot hoofd slimmer zijn.

Uit een studie van Molecular Psychiatry blijkt dat groothoofdige baby’s vaker intelligent blijken te zijn dan hun kleinhoofdige concurrenten. Denk je nu: vast omdat ze dan grotere hersenen hebben, dan ben je waarschijnlijk zelf niet geboren met een groot hoofd.

De UK Biobank verzamelde data van 100.000 mensen. De deelnemers gaven hun DNA in de vorm van bloed, urine en speeksel. Daarnaast voorzagen ze de Biobank van informatie over hun achtergrond, afkomst en leefstijl. De onderzoekers gingen daarna op zoek naar opvallende verbanden tussen genen, I.Q. en algemene gezondheid. Uit hun analyse blijkt dat baby’s met een groot hoofd significant vaker intelligent zijn later in hun leven.

Maar vanaf welke omvang spreken de onderzoekers dan van een groot hoofd? De wetenschappers in de studie concludeerden dat baby’s met een hoofdomvang tussen de 31.75 en de 35.56 cm een grotere intelligentie hadden. Dus pak het meetlint erbij, en kijk of jouw kind de nieuwe Einstein is!

Bron: VT.co

LEES OOK: Onderzoek zegt: tot het 3e jaar samen slapen. Vala zegt: rot op