Kindvriendelijke curry met kip en zoete aardappel

Deze milde curry is helemaal peuterproof. Door de zoete aardappel, wortel, kokos en ui krijgt het gerecht een zoete en tegelijkertijd volle smaak, waardoor het zonder twijfel een daverend succes aan is tafel, bomvol vitaminen. Het zijn redelijk wat ingrediënten die erin gaan, maar eigenlijk ben je zo klaar. Je kunt alles namelijk gewoon in één pan bonjouren (op de rijst na), zo komen de smaken goed tot hun recht én het scheelt weer afwas.

Voor 4 personen heb je nodig:
– 1 ui, fijn gesnipperd
– 1 wortel, in stukjes
– 4 theelepels rode curry pasta
– gember, ter grote van een vingertopje, geraspt
– 2 grote zoete aardappelen – in blokjes gesneden
– 400 ml kokosmelk
– 400 gr kipfilet, in blokjes
– 400 ml kippen- of groentebouillon
– 4 djeroek poeroet blaadjes
– scheutje vissaus
– handje verse koriander, fijn gehakt
– plukje verse munt, fijn gehakt
– beker rijst

Aan de slag:
– Kook  de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
– Zet een grote pan op matig hoog vuur, en bak de curry pasta in een klein scheutje olijfolie tot de geur van de pasta goed naar boven komt. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak deze rondom bruin.
– Na ongeveer 3 minuten voeg je de ui, gember, djeroek poeroet, kokosroom en de bouillon toe. Laat dit prutje zo’n 5 minuten sudderen met de deksel op de pan.
– Na 5 minuten voeg je de zoete aardappel en de wortel toe en laat je het geheel nog eens 20 minuten pruttelen tot alles goed gaar is.
– Als laatste voeg je de vissaus, koriander en munt toe. Bewaar een beetje koriander voor de garnering. Schep in diepe borden met wat rijst en smullen!!

Bewaar dit recept goed voor volgende week, want je wilt het gegarandeerd nog een keer (en je peuter ook)!

Lees ook: Weer eens wat anders: lasagne cupcakes

Lees ook
Geschreven door
More from Ilana Tetenburg

Als mama van huis is…

Danst papa op tafel! Oké niet letterlijk, maar hij gaat wel los. Op...
Lees verder