Koken met kinderen: gekleurde wraps op een stokje

Leuk voor op een feestje of gewoon op een doordeweekse avond! Vraag je kinderen bijvoorbeeld de wraps op te rollen en op een stokje te prikken, om een mooi kleurig geheel te maken.

Het leuke aan dit recept is ook dat er niet alleen normale wraps worden gebruikt (zelfs helemaal niet, maar dat mag natuurlijk wel) maar de gezondere variant; de wortel- en de bieten-wraps. Je kunt natuurlijk ook onderdelen van het recept vervangen of er extra ingrediënten aan toevoegen. Bijvoorbeeld plakjes kipfilet, gerookte zalm of avocado.

Ingrediënten

Keukenspullen

  • 20 tapasprikkers
  1. Verwarm de tortilla’s 10 sec. per kant in een koekenpan zonder boter of olie op hoog vuur. Bestrijk 3 wortelwraps en 2 bietenwraps met de hummus. Bestrijk de rest van de wraps met zuivelspread. Laat steeds een buitenrand van 2-3 cm onbedekt. Hak de pecannoten fijn en bestrooi de wraps met hummus hiermee. Hak de amandelen fijn en bestrooi de wraps met roomkaas hiermee. Beleg alle wraps met de slamelange. Rol de wraps zo strak mogelijk op.
  2. Snijd de uiteinden van de wraps eraf (ca. 2 cm aan beide kanten). Snijd wat overblijft in 6 gelijke stukken.
  3. Prik als de rolletjes nog op de snijplank liggen met een tapasprikker een gaatje van boven naar beneden in elk rolletje. Rijg aan elke prikker 3 rolletjes, wissel af met kleur en vulling. Gebruik de voorgeprikte gaatjes om te voorkomen dat je de vulling eruit knijpt.

Bron: Allerhande 

Lees ook: Makkelijk, snel en leuk: pizza’s op tortillawraps

Geschreven door
More from Anna

Les één van het moederschap: verlies NOOIT je kinderen uit het oog

Op Scary Mommy vonden we een filmpje waaruit maar weer blijkt dat...
Lees verder