Voor het woensdagmiddag-ik-heb-hongermoment: gevulde Lay’s Bugles met bolognaisesaus!

29.03.2017 12:32

Barbara was weer eens een woensdagmiddag thuis met Felix (10) en Morris (5). Tot ze gek werd van de “Ik heb hooooooonger…!” en ze besloot de boys te verrassen met deze dish. Excellent.

Je kent het wel: dat je op een woensdagmiddag uit school nog een boterham met ze hebt gegeten. Daarna naar de speeltuin, helaas veel te koud voor de speeltuin, dus weer snel naar binnen, om daar vast te stellen dat het nog lang geen tijd is voor het avondprogramma (even op de iPad en dan avondeten) maar dat ze toch al 41x hebben geroepen: “Ik heb hooooooonger…!”
Dat moment dus, had ik van de week weer eens. Maar nu had ik een briljante ingeving: ik had nog een zakje Lay’s Bugles en een restje bolognesesaus. “Dus jullie hebben honger?” vroeg ik.
“Ja, mam,” antwoordden ze. “Dan heb ik goed nieuws! We gaan Bugles à la Bolo maken.”
“Joepiiiiieeeeeee,” klonk het, gevolgd door een: “Euh, wat is dat?”
Ik zette zwijgend de oven aan en warmde de bolosaus een beetje op (je moet kinderen altijd zo lang mogelijk in het ongewisse laten over hun klusjes, vertrouw me). Ze wasten hun handen, stroopten hun mouwen op en gingen met me aan het werk. Ik: “Felix! Vul jij een plastic ziplock zakje met de bolosaus? En Morris: schil jij een komkommer met de dunschiller?”

Ze gingen aan het werk. Ondertussen raspte ik de kaas. Toen Felix het zakje gevuld had, knipte ik er een heel klein gaatje in: net genoeg om de saus eruit te drukken en er de Bugles mee te vullen – een klusje waar hij blij aan begon, maar natuurlijk al na twee minuten genoeg van had. Ik vulde de rest van de Bugles hoorntjes en strooide er de kaas overheen. Ik legde het in een ovenschaal en liet het geheel héél even (2 minuten) heet worden, zodat de kaas net smelt.
Morris had ondertussen de komkommer gesneden en in een bakje gedaan, Felix snoepte van het restje geraspte kaas en toen gingen we lekker aan tafel. “Het smaakt naar pizza,” zei Felix. En Morris zwaaide met zijn handje: “Mmmmmm.”
Serveer met een kommetje crème fraîche met knoflook en peterselie – vinden de kinderen niet lekker hoor, maar jij wel. Op Lay’s Bugles vind je nog veel meer lekkere vultips of dips.

BUGLES VULLING #2: Lay’s Bugles Nacho Cheese Flavour gevuld met bolognesesaus, met geraspte kaas, een dip van peterselie-crèmefraîchesaus en stukjes komkommer

Je hebt nodig:
Een zak Lay’s Bugles Nacho Cheese Flavour
Een restje bolognesesaus
Een ziplock zakje
Een handje geraspte jonge kaas
Een komkommer
50 ml crème fraîche
Twee takjes platte peterselie

En zo maak je het:
• Warm de bolosaus op in een pan / magnetron tot op kamertemperatuur
• Doe het in een stevig plastic ziplock zakje
• Knip een klein gaatje in dat zakje zodat je het kunt gebruiken als een spuitzak
• Spuit de bolosaus in de Bugles hoorntjes
• Bedek de gevulde Bugles chips met geraspte kaas en leg ze in een ovenschaal
• Laat 2 minuten smelten in een voorverwarmde oven van 200 graden (niet langer, dan gaat alles smelten)

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Lay’s Bugles maar de inhoud ervan is 100% van mij. Geïnspireerd? Lekker trek? Hier vind je nog meer vultips voor je Lay’s Bugles.

Lees meer over ons advertentiebeleid.