Lekker Ding: Babydekentje

26.11.2014 11:00

Het allereerste babyding dat Femke aanschafte was een babydeken van Koeka. Wat begon als een impulsaankoop, bleek onmisbaar in de uitzet te zijn.

Ik was nog maar drie maanden zwanger toen ik op de babyafdeling van de Bijenkorf liep en stuitte op een prachtige doek. Of was het een dekentje? Ik had geen idee. Het enige wat ik wist was dat ik het ding móest hebben. Hij paste namelijk precies in het moodboard van mijn babykamer (dat vond ik toen heel erg belangrijk), had een fluweelzachte witte binnenkant en een beige wafeltjes buitenkant. Vijftig euro was ie. Dat vond ik redelijk duur voor iets waarvan ik niet wist of het van pas zou komen in de kraamtijd, maar mijn hormonen zeiden alleen maar: ‘inpakken en wegwezen.’ In de zes maanden die volgden pakte ik de doek elke week wel een paar keer uit de kast en keek er dan verlekkerd naar. Wat was ie heerlijk zacht en wat zou mijn baby’tje er lekker in, op, onder liggen….
Max werd geboren, kreeg zijn eerste pakje aan en werd gewikkeld in…jawel…de Koekadoek. In mijn beleving heeft hij die eerste maanden volledig in de doek doorgebracht. Het werd een soort ritueel. Luier verschonen, pakje aan, doek erom. Ook in zijn bedje lag hij in de doek gerold onder zijn dekentje (want ik had dus ook nog een apart dekentje voor zijn wiegje). Toen mijn zoon een maand of drie was en de winter niet meer zo koud, ging ik de doek gebruiken als ondergrond in de box of als dekentje in de wandelwagen. Of ik legde de doek op de grond als speelkleed en hing er een kleurige mobiel boven. De Koekadoek bleek de beste aankoop ever en was de vijftig euri meer dan waard. Na Max’ babytijd is ie op tournee gegaan en momenteel ligt hij ergens aan de andere kant van Amsterdam te wachten op een lief couveuse-babytje dat heel binnenkort thuiskomt.

 

Beeld: Koeka wiegdeken wafel/teddy