Lekker Ding: Slow Cooker

11.11.2014 12:00

Tot een half jaar terug had ze er nog nooit van gehoord, maar Julie zou nu al niet meer zonder kunnen: de slowcooker!

Wat zijn de drie dingen waar iedereen je voor waarschuwt als je aan kinderen begint? 

1. Een gigantisch slaapgebrek (check!) 

2. Langdurig sociaal isolement (check!)

3. Je avondeten verorber je de eerstkomende twee jaar koud 

Ik werk nog aan een oplossing voor 1 en 2, maar voor 3 hoef je niet meer langer te zoeken…

Ladies and gentleman, I present you: de slowcooker! 

Een slowcooker is een keramische pan met een stekker, eigenlijk een soort sjieke rijstkoker, waar je allerlei eenpansgerechten in kunt maken die hééél langzaam opwarmen en garen.

Echte foodies, zoals mijn vriend, kicken er op omdat smaken en vitaminen behouden blijven, groenten zelfs na acht uur in de pan nog een bite hebben en omdat je er de gekste dingen in kunt maken (Pizza, uit de slowcooker! Een fudge-taart, uit de slowcooker!). Ik kick er op omdat je de avond van te voren wat groente kunt snijden, die ‚s ochtends in de slowcooker doet, de timer aanzet en er voor je wordt gekookt terwijl je andere dingen doet! En dat is nog niet eens de beste feature. Nee, het allerbeste aan de slowcooker is de warmhoud-functie. Als het eten gaar is, houdt de slowcooker alles warm totdat je baby in bed ligt of je kleuter eindelijk aan tafel zit. 

Op internet vinden slowcooker-fans elkaar en worden er naar hartelust recepten uitgewisseld. Mijn vriend ontdekte zo een recept voor de lekkerste spareribs die hij ooit at (hier) en de voornoemde slowcooker pizza (hier). Er zijn zelfs mensen die elke maand één dag allerlei gerechten voorbereiden en daar pakketjes met ingrediënten van maken, die invriezen en vervolgens elke ochtend een pakketje in de slowcooker gooien. Deze mevrouw vertelt je bijvoorbeeld hoe je in 4 uur 40 (verschillende!) maaltijden kunt bereiden. Met het risico om voortaan bekend te staan als een extreme diepvries-moeder, dat lijkt me dus ge-wel-dig! 

Wij hebben de Crock-Pot met timer waar 4,7 liter in past en die kan ik iedereen van harte aanbevelen (maar dat had je misschien al door).

Beeld: www.crock-pot.com (geen reclame!!)

.