Lekker ouderwets: wentelteefjes!

25.05.2017 04:50
wentelteefjes

De wentelteefjes zijn de pan nauwelijks uit of het zoontje van Philippine heeft ze ontdekt en valt aan. Het zit blijkbaar in de genen, want ze is er zelf ook dol op.

Ja ik weet het, wentelteefjes zijn enorm retro, vintage en ouderwets, you name it, maar ze zijn gewoon zo enorm lekker dat ik ze af en toe als feestlunch maak. Zoals je kan zien ben ik niet de enige liefhebber in huis. En heel fijn aan wentelteefjes, je moet ze met oud brood maken dus dan is dat ook meteen weer opgemaakt.

Wentelteefjes
Voor 5 stuks (lunch voor 1 volwassenen en 1 kindje)
– 1 ei
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 tl kaneel
– 150 ml melk
– rasp van ¼ sinaasappel
– 5 flinke snedes oud brood, ik gebruikte zuurdesem
– boter om in te bakken

1. Klop met een garde in een lage kom het ei met de vanillesuiker, kaneel, melk, sinaasappelrasp en een klein snufje zout luchtig.
2. Wentel een sneedje brood door het melkmengsel en laat kort intrekken.
3. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Bak het zompige brood op middelmatig vuur bruin. Keer voorzichtig om en bak ook de andere kant bruin. Serveer de wentelteefjes warm met een klontje boter en suiker.

Philippine plaatst dagelijks heerlijke recepten en schrijft over eetgerelateerde zaken op haar blog Liefde voor Lekkers en is moeder van meneertje B (september 2013).

Tip: probeer ook eens wentelteefjes te maken van krentenbrood a la Robèrt van Beckhoven van Heel Holland Bakt.

Psst…lekker en gezond? Maak ook dit recept voor supersimpele ei-bananenpannekoekjes!

(Beeld: Liefde voor Lekkers)