Serveer de soep met een tosti kaas, of ham kaas. Maak er voor jezelf nog een snelle tomatensalade bij. Heerlijk én supersnel klaar!
Je hebt nodig voor 4 personen
Soep
Een pak diepvries doperwten van ca. 500 gram
Een grote aardappel, of twee kleine
Een grote ui
Twee teentjes knoflook
Een bosje munt
Peper, zout
Een beetje boter
Tosti’s
8 bruine boterhammen
4 plakken kaas (plus 4 plakken ham naar keuze)
Tosti ijzer(Je kunt ook 4 open boterhammen onder een grill leggen)
Tomatensalade
4 lekkere tomaten in partjes gesneden
Een bosje basilicum met de handen versnipperd
Scheutje olijfolie
Peper, zout
Zo maak je het
Snipper de ui, hak de knoflook grof, schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
Zet een soeppan op het vuur, en gooi er een klont boter in.
Als de boter is gesmolten gooi je er de ui, knoflook en aardappel in.
Zet de waterkoker aan met een liter water.
Laat de ui op een zacht vuur glazig worden.
Gooi er dan 75 ml kokend water overheen en het pak diepvriesdoperwten,
Laat koken op zacht vuur tot de aardappels gaar zijn (ca 10 minuten).
Maak ondertussen de tosti’s en de tomatensalade.
Gooi de bladjes munt er doorheen (gok even hoeveel munt de kinderen aankunnen). Lekker wat zout en peper en zet de staafmixer erop. Maal tot een gladde soep.
Proef of-ie zo lekker is, en gooi er eventueel nog wat peper of zout doorheen, en wat water naar smaak.
Serveer met de tomatensalade & de tosti’s.
Barbara van Erp (51) is moeder van twee zoons: Felix (14) en Morris (9). Ze richtte Me to We op, omdat ze vond dat het tijd was voor een realistischer geluid uit moederland. Inmiddels is ze uit de luiers, maar ze weet nog maar al te goed hoe het was om kleine kinderen te hebben.