Lente-stamppotje: Lekker en zonnig!

Lente stamppotje: Lekker en zonnig!
Handig voor jou en de baby. Omdat je niet doorlopend 8 pannetjes op het vuur wil hebben staan om groenteprutjes voor jouw baby te maken, maar wél zelf ook iets lekker wil eten. Zin in een vertrouwd stamppotje, maar wil je wel eens een keer wat anders?

Lees ook: Deze dingen zou je elke dag tegen je kind moeten zeggen

Deze stamppot van zoete aardappel is heel lekker en met een klein beetje moeite (je laat wat ingrediënten weg) voor jullie allemaal geschikt.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)
* 4 zoete aardappelen
* 200 gram spinazie
* 200 gram geitenkaas
* half kopje melk
* 1 sjalotje, gesneden
* 4 takjes gedroogde (of verse) tijm

 

Zo maak je het

Schil de zoete aardappel en snijd ze in stukken. Doe ze in een pan en laat ze zacht worden, bij zoete aardappels kost dat iets meer tijd dan bij de gewone pieper: zo’n 25 minuten.

Terwijl de aardappels op het vuur staan, snijd je de geitenkaas is stukjes en snijd je – als je zin hebt – de spinazie ook iets kleiner.

In een koekenpan bak je de sjalotjes kort. Voeg de tijm toe.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Meng dit geheel met het sjalotje, de tijm en de spinazie. Voor een smeuïge stamppot gebruik je wat melk. De geitenkaas voeg je als laatste toe.

Voor je baby/ dreumes/ peuter/ kleuter kun je op verschillende momenten een stop inbouwen. Alleen zoete aardappel voor de allerkleinsten, met spinazie voor de wat grotere en mee-eten met jou als ze geitenkaas een beetje blieven.

Recept van Runningtothekitchen

Lees ook: Flammkuchen; dé nieuwe rage in de keuken

Geschreven door
More from Petra Meijerhof

Ouderschap is… 10x de waarheid in foto’s

Ouderschap is… Deze tweets vertellen je hoe het écht is om ouder...
Lees verder