LET OP: Filet Americain van Albert Heijn kan miskraam veroorzaken

15.03.2016 19:09
filet americain

Albert Heijn haalt verpakkingen AH filet americain uit de winkels. De verpakkingen met een prijssticker van 2 euro en met de houdbaarheidsdatums 26 maart zijn besmet met de listeria-bacterie. Deze bacterie kan een miskraam veroorzaken.

Consumenten worden daarom dringend verzocht het product niet te consumeren. Alle andere AH Filet americain varianten kunnen veilig geconsumeerd worden, zo meldt de supermarkt.

Bij mensen met een sterk verminderde weerstand kan Listeria ernstige ziekten veroorzaken zoals bloedvergiftiging, hersenvliesontsteking, ontsteking van de binnenwand van het hart, maagdarminfecties en infecties van huid en ogen. Bij zwangeren kan een infectie leiden tot een miskraam of vroeggeboorte, zo vertelt het Voedingscentrum.

Klanten kunnen AH Filet americain naturel 160 gram met de houdbaarheidsdatum 26-03-2016 terugbrengen naar een Albert Heijn-winkel, waar zij bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed krijgen. Voor meer informatie kunnen klanten terecht op www.ah.nl of contact opnemen met de gratis Servicelijn van Albert Heijn 0800 – 03 05.

Albert Heijn biedt haar verontschuldigingen aan.

Lees ook: 60x wat je niet mag eten tijdens je zwangerschap