Leuk! Met dit toetje hebben de kinderen de hele dag om ergens naar uit te kijken

19.04.2016 04:55
toetje

Dit puddingtoetje is half gezond en half, euh, pudding. Het maakt nauwelijks rommel en moet urenlang stijven in de koelkast, leuk dus om op een ochtend samen te maken, dan hebben ze de rest van de dag een toetje om naar uit te kijken. 

Lees ook: Stappenplan: hoe overtuig ik mijn peuter dat hij moet eten

Ik ben altijd heel zuinig met toetjes. Ik vind het eigenlijk een beetje onzin om nog zoetigheid te gaan eten als je net gegeten hebt. Zoetigheid is voor een uurtje of 4, tussen lunch en avondeten. Maar ja: kinderen zijn kinderen en die moet je ook af en toe iets lekkers gunnen.
Ook mogen ze van mij nooit, maar dan ook NOOIT in de keuken helpen. Dat geeft alleen maar troep en als je niet uitkijkt hebben ze het deeg (in het geval van koekjes bakken) al op voordat het de oven in gaat. Daarom houd ik van dit recept, nou ja recept: het is niks. Een pakje puddingpoeder, heet water erbij wat fruit en schenken maar. Het is echt geen werk, het vermengd 50 procent gezond (het rode fruit) met 50 procent ongezond (de pudding) en het is leuk, want je kan het in de ochtend maken. Met een uurtje of 6 stijven in de koelkast is het pas klaar, hebben ze de hele dag iets om naar uit te kijken!
(Je kan natuurlijk ook kant en klare pudding kopen, maar dan heb je niks meer te ‘maken’ samen. En dis is zo lekker ouderwets.)

A film by Anna-Marie Janssen for Me-To-We

Je hebt nodig:

Een pakje kookpuddingpoeder
Melk
Fruit (kan ook uit de diepvries)

En zo maak je het:
Probeer ook: Een heerlijke maaltijdsoep bomvol vitamines