Leukste kindertheater van Amsterdam: Theater Billenkoek!

13.09.2014 14:00

Femke heeft het allerleukste kindertheater van Amsterdam ontdekt. In Noord nog wel. Dus hup met het pontje het IJ over en fijn met de kleintjes genieten van een kleurige en vooral muzikale voorstelling!

Voor de zomervakantie was ik er een keertje met Max: theater Billenkoek van mijn vriendin Charlotte Huiskamp. In een schattig pandje aan de Middeliestraat (genaamd Het Gebouw) zagen Max en ik een voorstelling over een snoepwinkel.

Max keek zijn ogen uit en wist zich met zijn anderhalf jaar gewoon de volle dertig minuten te concentreren. Vooral de liedjes en de kleurige pakken vielen in de smaak bij mijn zoon en heel wat andere schattige peuters en kleuters. Ik wilde meteen de week erna weer naar Noord voor meer Billenkoek, maar het bleek de laatste voorstelling van het seizoen te zijn.

Gelukkig is die lange, lange zomer nu eindelijk voorbij en is bedenker, schrijver en producer Charlotte Huiskamp terug met de gloednieuwe voorstelling De Kale Zangeres en Luiz, de lachende luis. Een heerlijk verhaal over een luis die per ongeluk op het kale hoofd van een operazangeres terecht is gekomen en het daar helemaal niet leuk vindt.

Zin om te gaan? Reserveer dan je kaartjes (à 7, 50 euro inclusief limonade en koekjes) op www.theaterbillenkoek.nl. Er zijn twee voorstellingen per zondag: om 10.30 uur en om 14.00 uur.

Veel plezier en ik zie je daar!