Lezersrubriek: 30 gedachten tijdens het borstvoeden

09.04.2015 13:30

Deze week in onze lezersrubriek: Irene van Dijk. Ze is sinds vier maanden moeder van een dochter en geeft borstvoeding. Dit zijn de dingen die ze denkt onder het voeden.

1. Rustig aan mevrouwtje ongeduld, je kunt je gezicht wel driftig zoekend in mijn boezem drukken maar ik moet eerst nog even rustig gaan zitten en de boel paraat maken voor je.

2. Eh.. Met welke kant ben ik ook alweer geëindigd de vorige voeding?

3. Goed. Ik ben er klaar voor. Nee hier is mijn borst, niet daar. Kom draai je hoofdje eens. Werk nou even mee. Oooh schiet op, mijn borsten staan op knappen!

LEES OOK: Wat je niet gaat missen als je stopt met borstvoeding

4. Haal die handjes eens even voor je mond weg, anders lukt het toehappen niet hoor.

5. Goed zo, drink maar lekker.

6. Oei het schiet toe. Niet los laten nu kleintje, want dan wordt alles nat!

7. Te laat. De brandweer is er niets bij. Waar is die hydrofieldoek nou ook alweer?

8. Haha als ik, tegen de tijd dat ze een puber is, vertel dat ik haar regelmatig heb ondergespoten met moedermelk is het oorlog

9. Oh nee he, een borstpad vergeten in te doen. Moet ik wéér een schoon shirt aantrekken. Wat een plakkerige zooi!

10. Ik zou hier naast deze stoel gewoon standaard een mandje vol spuugdoekjes en borstpads moeten leggen. Dan kan ik het niet meer vergeten.

11. Ik moet straks ook niet vergeten te onthouden met welke kant ik eindig.

12. Word je zo lekker chill van die warme melk kleine baby? Relaxed he, zo bij mama. Ontspan maar lekker, maar nog niet in slaap vallen. Nee, kom wakker blijven moppie, drink eens door. Je moet de andere kant ook nog.

13. Hmm de hydrofieldoek hangt over de stoel. Zou ik erbij kunnen met mijn teen?

14. Oh hier tussen de stoelbekleding vind ik nog een borstpad. Heeft een van de kids mee gespeeld maar kan nog best een ronde mee.

15. Wow ik heb ineens meeeegaaaaa dorst!

16. Drink je nog even verder schatje, want dit was te kort hoor en je moet mama echt even verlossen van die gespannen borsten. En ik heb zelf ook dorst dus drink even door, oké?

17. Auw! Dat is niet mijn tepel, je zuigt (heel hard) aan het vel daarnaast!

18. Ja, zo gaat het goed. Fijn, zo samen.

19. Wat ben je toch mooi.

20. Hoe lang ben ik al aan het voeden? Is het al tijd om te wisselen?

21. Waar is mijn telefoon. Daar staat het in In die handige App die data en batterij vreet.

22. Ik hoorde de deurbel! Nee, ik kan nu natuurlijk niet opendoen met een kind aan de borst. Of zou de postbode dat niet erg vinden? Zouden andere moeders dat wel doen?

23. Volgens mij is het nu wel tijd voor de andere borst. Deze borst is wel leeg, denk ik.

24. Zo, kleintje. Ik stop even mijn pink er tussen om de vacuüm te ontkoppelen. Het lukt niet. Voorzichtig! Straks prik ik in dat kleine lipje.

25. Gelukt, kom maar even naar de andere kant. Lig je lekker? Mooi. Dan check ik mijn fb, mail en het nieuws even. Of zou die straling van mijn telefoon zo dicht bij dat kleine koppie schadelijk zijn?

26. Goed bezig kleine zuipschuit, drink mij maar lekker in shape!

27. Nu ben ik het kussentje vergeten. Nou, ik hou het zo ook wel even vol. Je bent juist zo rustig aan het drinken dus ik zal je niet storen.

28. Sjonge wat word je al lang, je past bijna niet meer tussen de stoelleuningen.

29. Oei, het wordt wel zwaar nu zonder dat kussentje. Hoeveel zou je nu ongeveer wegen? Best goed voor mijn armspieren dit.

30. Klaar? Doe maar een boertje dan probeer ik even met één hand die voedings-bh te sluiten. En fatsoeneer ik mijn kleding even. Oh, kijk nou..hier is die borstpad, hij was onderin mijn shirt gezakt!