Lezersrubriek: kinderen van anderen

26.02.2015 13:00

Deze week in de lezersrubriek: Pascalle Sloep

Pascalle is dol op haar eigen kinderen, die van een ander daarentegen halen haar soms het bloed onder de nagels vandaan.

Je hebt van die moeders die gek zijn op alle kinderen, maakt niet uit welk kind of van wie, vervelend of juist verlegen. Eindeloos spelletjes spelen met ze, uitgebreid eten en alle tijd doorbrengen om ze een leuke dag te bezorgen. Nou ik ben niet dus niet zo’n moeder!

Op mijn eigen kinderen en een aantal kinderen van vrienden en familie na, kan ik een vreemd ander kind nauwelijks verdragen. Het is anders opgevoed, praat en doet raar. Knoeit mijn hele tafel onder tijdens de lunch, terwijl ik net mijn huis aan kant heb gemaakt. Is brutaal als ik zeg dat ik zijn broodje snijd, omdat het een scherp mes is en ik geen gewond kind wil thuis brengen. En het brengt mijn kind in een één of andere extase van opwinding. In een mum van tijd razen er twee wervelwinden door de eerste etage heen, om zijn slaapkamer te verbouwen naar een gooi-alles-op-de-grond-ruimte. En daar zit je dan in de avond met een huilend kind die niet naar bed wil omdat het zo’n troep is in zijn kamer.

Laat dat nou net de vriendjes van mijn kind zijn die graag bij ons thuis komen spelen. Aan mij dus de taak om lief te lachen en aardig te doen en bij het ophalen en te zeggen: ‘Wat een leuk kind! Ze hebben heerlijk gespeeld!’ Terwijl mijn oerinstinct zegt: wegwezen jij, kleine etter!

Volgende keer bij jou?

Elke donderdag laten we andere ouders-met-een-leven aan het woord in onze lezersrubriek. Heb jij ook een leuk stukje/lijstje/column/tekening/infographic over die helse vakanties met chagrijnige pubers, mislukte babyshowers, dictatoriale kleuters en/of hysterische schoonmoeders? Mail ons op schrijven@me-to-we.nl !

Beeld: Thinkstock