Lieve Morris, kan je iets minder kinderachtig doen?

Barbara heeft er genoeg van dat Morris (2) altijd zo kinderachtig doet als ze iets voor zichzelf wil doen.

Lieve Morris,

Je weet dat ik je het liefste en mooiste kind vind dat ik ooit gezien heb (samen met je broertje), maar ik wil toch iets met je bespreken. Als ik op zondagmiddag plannen heb en je een keer iets eerder in je bed wil leggen, wil je dan een beetje meewerken? Ik doe echt mijn best, het begint al ‘s morgens, dan neem ik je lekker vroeg mee naar buiten zodat je moe wordt. We spelen, we stoeien – ik ben er helemaal voor je. Maar als we dan thuiskomen doe je zo irritant.

Lees ook: De 25 belangrijkste regels van het peuterschap.

Ik vind het echt kinderachtig dat je dan héél langzaam je brood op eet. Dat je heel hard gaat brullen als ik je naar bed breng. Dat je eist dat ik dan even naast je kom liggen, terwijl je best kan zien dat ik heel andere plannen heb. Ik heb de hele week hard gewerkt, en op zondag mag ik ook wel eens iets voor mezelf doen. En zelfs daar heb ik geen tijd voor, want ik moet nog opruimen, daar heb jij ook profijt van nietwaar? Dat ik alle duplo weer bij de duplo leg zodat je er weer leuk mee kunt spelen, of het de kamer kunt rond smijten, zodat ik het weer kan opruimen. En ik wil dat je vroeg slaapt zodat je uitgerust bent als we om vier uur naar onze vrienden gaan, waar we lekker een paar uur gaan hangen en bijkletsen.

Want daar wilde ik het ook nog over hebben: zou je deze keer dan niet al het speelgoed van de gastvrouw van 3 willen afpakken en dan ‘MIJ’ roepen. Dat is heel irritant, want dan zit mama net midden in een zin en dan kan ik weer naar je toe rennen. Het lukt me tegenwoordig trouwens sowieso zelden nog om een zin af te maken, ik wil dat je ook eens aan mij denkt als je de hele tijd aandacht nodig hebt.

Ik hoorde ook laatst van de een vriendin die op zondag zomaar een aflevering Breaking Bad had liggen kijken, omdat de kinderen zo lief aan het spelen waren. Zou je dat ook eens willen doen? En dan zonder steeds over me heen te kruipen?

Ik weet dat je pas twee bent, maar ik vind het echt tijd dat je daaraan gaat werken, want ik ben zo mooooeeeee. Slaap lekker voor nu, en als je wakker bent, gaan we het anders doen. Okee?Lees ook: Kan iemand snoep op kinderhoogte in winkels verbieden?


Avondeten met een peuter gaat niet altijd over rozen..

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Brief aan minister Schippers: waarom moeten zwangere vrouwen massaal naar België?

Er is nu een perfecte test voor zwangere vrouwen die hun kindje...
Lees verder