Light pindakaas is een suikerbom (en verdwijnt dus uit het schap!)

22.12.2015 15:03

Dacht jij dat je verantwoord bezig was met de light versie van de pindakaas van supermarkten als Plus, Dirk of Dekamarkt voor die gezonde bruine boterham met pindakaas? Fout! Ja, er zit 30% minder vet in, maar het zijn ware suikerbommen, want ze bevatten maar liefst 451% meer suiker dan de normale pindakaas.

Reden voor foodwatch om de light pindakaas te nomineren voor het Gouden Windei, een jaarlijkse prijs voor het meest misleidende product. De winkels die deze pindakaas onder het huismerk verkopen, Plus, Deen, Coop, EMTE, Hoogvliet, Dirk en Dekamarkt, gaan deze dan ook niet meer verkopen, en zijn van plan om een betere versie op de markt te brengen.

Een deel van de vette pinda’s werd in de light variant vervangen door glucosestroop, waardoor een kwart van de pot opeens uit suiker bestaat. Om een product light te mogen noemen moet er 30% minder vet, suiker of calorieen inzitten. Zo betekent light dus lang niet altijd minder calorieën of suiker.

Om die tere kindertandjes tegen bederf en teveel suikers te beschermen loont het om toch even goed die etiketten te lezen wat er nu precies inzit. Light is niet altijd minder slecht.

LEES OOK: Natuurlijk lust je wel pindakaas! Je eet altijd pindakaas!