Goed voorbeeld doet goed volgen: Mark Zuckerberg neemt 2 maanden vaderschapsverlof

05.09.2017 04:50
Goed voorbeeld doet goed volgen: Mark Zuckerberg neemt 2 maanden vaderschapsverlof

Met zijn tweede dochter op komst heeft Facebook CEO Mark Zuckerberg aangekondigd twee maanden ouderschapsverlof op te nemen, zodat hij na de geboorte voldoende tijd heeft om bij zijn vrouw en kinderen te kunnen zijn. Dat is nog eens wat anders dan de schamele 2 dagen die mannen hier in Nederland krijgen…

Het is 2017, en ondanks het feit dat mannen en vrouwen een steeds gelijkwaardiger rol gaan spelen in de opvoeding van hun kinderen, blijkt het in het werkveld nog lang niet normaal dat mannen (ook) verlof krijgen nadat ze een kind krijgen. Natuurlijk, soms kunnen ze vakantie opnemen, maar dat is ook lang niet altijd zo. En dan zijn twee dagen écht wel heel weinig. Daarom is het goed als een prominent zakenman als Zuckerberg zich hard maakt voor het feit dat vaders ook tijd moeten kunnen doorbrengen met hun (pasgeboren) kind.

In de Facebookpost waarin hij zijn verlof aankondigd, legt hij uit dat het beleid bij Facebook erop gericht is dat het mogelijk is voor vaders om tijd door te brengen met hun gezin vlak na een bevalling. Hij zegt: “At Facebook, we offer four months of maternity and paternity leave because studies show that when working parents take time to be with their newborns, it’s good for the entire family.”

Lees hier zijn volledige post

Bron: Facebook / Scary Mommy

Lees ook: Vaderschapsverlof, zo kan het dus ook