Met een historische tram naar het Amsterdamse bos

13.08.2014 14:00
Met een historische tram naar het Amsterdamse bos

Je kunt natuurlijk met de auto, bus of fiets naar het Amsterdamse bos gaan, maar veel leuker is het om er per historische tram, via een verlaten spoorbaan, te arriveren.

Een superschattig en kneuterig familieuitje is een ritje op de historische tram naar het Amsterdamse bos. De trams zijn gebouwd tussen 1904 en 1960 en afkomstig uit onder andere Wenen, Praag en Rotterdam. Als je op een van de prachtige houten zitjes plaatsneemt, een old school papieren kaartje koopt en de koetsier de tram met een slinger in beweging zet, waan je je echt even een eeuw terug. Dat gevoel wordt nog eens versterkt als de conducteur op sommige overgangswegen uitstapt met een oranje vlag om de trein veilig door te laten boemelen. Kinderen kijken hun ogen uit.

De tramlijn loopt vanaf het Haarlemmermeerstation tot Bovenkerk, een tocht van zo’n 8 kilometer, maar je kunt onderweg regelmatig uitstappen. Bijvoorbeeld aan het begin van het Amsterdamse bos. Daar vandaan kun je een lekkere boswandeling maken, een bezoek brengen aan klimpark Fun Forest of een stuk doorlopen naar Boerderij Meerzicht, waar ze goeie pannenkoeken en een leuke speeltuin en hertenweide hebben.

Met een historische tram naar het Amsterdamse bos

https://www.museumtramlijn.org