Slim of gierig? Deze moeder vraagt ‘huur’ aan haar vijfjarige dochter

31.03.2020 04:55

Hoe leer je je kinderen de waarde van geld? De meeste van onze kinderen zijn van jongs af aan gewend aan basisbehoeften zoals eten, onderdak en kleding. Terwijl deze natuurlijk wel geld kosten. Maar hoe maak je dat duidelijk aan een vijfjarige? Deze moeder heeft een oplossing.

Essence Evans deelde op haar Facebook dat zij haar vijfjarige dochter ‘huur’ laat betalen. Zij geeft haar dochter per week 7 dollar zakgeld. Hiervan moet ze echter 5 dollar huur betalen aan haar moeder: 1$ voor onderdak, 1$ voor water, 1$ voor electriciteit, 1$ voor televisie en 1$ voor eten. De andere 2 mag ze zelf houden, om mee te sparen of dingen voor te kopen. Zo leert Essence haar dochter dat bepaalde basisbehoeftes niet gratis zijn, en dus ook niet vanzelfsprekend.

Wat haar dochter niet weet is dat de 5 dollar die ze aan huur betaald naar haar spaarrekening gaan. Dit geld krijgt ze als ze achttien wordt. Dan zal er 3380 dollar op die rekening staan. Dat is een mooi startbedrag voor wanneer ze uit huis wil, of bijvoorbeeld gaat studeren.

Essence deelde haar verhaal afgelopen op Facebook, en haar post werd meer dan 320.000 keer gedeeld. De reacties onder haar post zijn verdeeld. Sommige moeders vinden het een uitstekend idee, terwijl anderen het een te ingewikkelde methode voor een vijfjarige vinden. Daarnaast zijn sommige ouders van mening dat het oneerlijk is om zo’n jong kind al met geldzaken te confronteren. Hoe dan ook, het is in ieder geval leuk bedacht.

Bron: Facebook

LEES OOK: 6 Manieren om je kind verstandig te leren omgaan met geld