Moeders, mijd de maxi-dress! (8 heel goede argumenten)

02.08.2015 17:00
Moeders, mijd de maxi-dress! (8 hele goede argumenten)

De maxi-dress was vorig jaar zomer hot en dat is te merken. Her en der lopen nog steeds vrouwen in het ding te zwieren. Femke kocht er in juli 2014 ook eentje. Of eigenlijk: drie tegelijk. Daar heeft ze veel spijt van, want de maxi-dress is niet voor iedereen weggelegd. Zeker niet voor moeders (met een beetje overgewicht!)

8 redenen om de maxidress te mijden!

1. Achter een kind aanhollen in een maxidress is ondoenlijk
Ik struikel de godganse dag over die veel te lange lap stof wanneer ik Max bij het zwembad/een ravijn/de zee weg probeer weg te houden.

2. Een tricot maxi-jurk (die meestal nauwsluitend is) legt nogal de nadruk op heupen, buik en andere plaatsen waar vet zich opgehoopt heeft
Op de een of andere manier had ik het idee dat de maxi-dress afkleedt, omdat ie zo lang is en mijn ballonkuiten verhult. Maar niets is minder waar: mijn onderbroek tekent zich af en de vetrollen zijn enorm goed waar te nemen.

3. Gehaast plassen is een ab-so-lute crime
Probeer maar eens in dertig seconden, met een dreinend kind voor de wc-deur, de boel omhoog te rollen, onderbroek naar beneden te doen en de boel weer netjes naar beneden te trekken, zonder dat de helft van je jurk in het toilet belandt. Of zonder dat je erop plast. Beide wist ik dit weekend te bewerkstelligen.

4. Als de wind begint te waaien, sta je ineens in je corrigerende ondergoed
Vooral de maxi-dress met split is nogal verraderlijk. Daar stond ik dan.. het gezicht van Max schoon te boenen, voorovergebogen en húp een windvlaag zorgde ervoor dat mijn huidkleurige corrigerende hemaslip (die mijn buikje moest platdrukken) vol aan het publiek getoond werd. Maar goed, dit kan ook met korte jurkjes.

5. Strapless maxi-dress? 3 x NEE!
Ik heb dus ook een strapless-versie. Nu zijn mijn bovenarmen daar iets te vol voor, maar ik dacht: whatever, het is vakantie, wie ziet het? Tot Max op de achterkant van die jurk ging staan en ik in mijn blote tietjes in de supermarkt stond. Ellende, ellende!

6. Wanneer het warm genoeg is om je maxi-dress met spaghetti-bandjes aan te trekken, drijf je na tien minuten weg in je eigen zweet
Het is eigenlijk een heel onpraktisch ding. Van boven korte mouwtjes of strappless of dunne bandjes, van onder totaal bedekt. Probeer er eens een half uurtje in rond te lopen met dertig graden en het water staat je tussen de benen. Zonder de aanwezigheid van kinderen is het nog wel te doen. Dan kun je rustig lopen of zitten, maar de activiteiten die ik op een ochtend met Max doorloop…tsja…dat kan de maxi-dress niet aan.

7. De maxi-dress maakt je on-elegant
In de auto stappen met zo’n ding gaat niet zonder horten of stoten. Eerst de boel op trekken, je in de stoel manoeuvreren, de boel weer een beetje herschikken, uit de auto stappen, de boel weer herschikken en erachter komen dat je onder de kreukels zit. Toen ik mijn eerste ritje in de maxi-dress had gemaakt en mezelf bekeek, kon ik wel janken. Ik zat onder de kreukels. Vervolgens besloot Max ook nog op me af te rennen om mijn benen te omhelzen wat erin resulteerde dat ik een flinke klodder snot op mijn jurk had zitten. Een moment dat ik graag vergeet.

8. De helft van de tijd trek je je maxi-dress op: weinig hip en glamour
Tsja, ik weet niet precies wat het is, maar als een jurk zo lang is, dan heb je gewoon de neiging om em constant op de trekken. Of er een riempje om te doen (wat er trouwens ook niet uitzag). Op een zeker moment stond ik met Max in de speeltuin en bekeek ik in een raam mijn spiegelbeeld. It was Not Good. Buikje, heupvet, maar ook ballonkuiten (doordat ik de jurk opgetrokken hield) en snotvlekken. Ik heb Max aan de hand genomen, ben naar huis gelopen en heb de jurk te ruste gelegd. Moeders en Maxi-dresses: niet zo’n goed idee, volgens mij!