Mooi! Deze juf liet haar klas haar jurk versieren

06.03.2018 04:55
Mooi! Deze juf liet haar klas haar jurk versieren

Afgelopen week ging juf Haley Curfman mega-viraal, nadat zij haar klassenproject op Facebook deelde. V0or het tweede jaar op rij kocht zij een witte jurk op Amazon, die ze vervolgens liet versieren door alle kinderen uit haar klas. Vervolgens droeg ze de jurk naar het klassenfeest. 

Haley deelde het project op haar Facebook, waar het al snel viraal ging. Het idee was dat de kinderen uit haar klas de jurk betekenden met ‘dingen waar zij blij van werden.’ De enige regel? Niks is fout en niks wordt doorgestreept. Toen de jurk klaar was droeg ze hem als verrassing naar het Valentijnsfeest van haar klas, waar onderstaande foto werd gemaakt.

Haley begon het project omdat ze de kinderen in haar klas de kans wilde geven zich creatief te uiten. De school waar ze lesgeeft heeft geen geld voor tekenlessen of andere creatieve vakken, en dat vond Haley, die zelf een kunstopleiding heeft gevolgd, zonde. ‘Je ziet hoe ze opbloeien als ze de kans krijgen om iets moois te maken. De jurk is een voorbeeld van de kleine projecten die ik met ze probeer te doen. Ik doe dit soort dingen het hele jaar door om ze te blijven inspireren’.

Het is Haley’s doel om de jurken te bewaren en ieder jaar een nieuwe te maken met haar nieuwe klas. ‘Wie weet, misschien draag ik de jurk ooit wel naar hun diploma-uitreiking!’

Lees Haley’s originele post hieronder:

Bron: Babble / Scary Mommy / Facebook

LEES OOK: 19 redenen om de juf nu meteen een standbeeld te geven