Mooi gebaar! 1500 cadeautjes voor couveusekinderen tijdens de intocht van Sinterklaas

17.11.2018 04:55
Mooi gebaar! 1500 cadeautjes voor couveusekinderen tijdens de intocht van Sinterklaas

Vandaag komt Sinterklaas weer aan in ons land. En dit jaar is de intocht extra bijzonder, want de goedheiligman heeft iets speciaals meegenomen. Namelijk 1500 cadeaus voor de baby’s die op dit moment op de couveuse-afdeling liggen. 

Vandaag is het, naast de dag van de intocht, namelijk ook Wereld Prematuren Dag, waarbij aandacht wordt besteed aan vroeggeboren kinderen. In Nederland wordt maar liefst een op de tien(!) kinderen te vroeg geboren. Deze baby’s liggen soms maandenlang in het ziekenhuis. Om deze kinderen en hun ouders een hart onder de riem te steken, delen vrijwilligers van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen uit naam van de Sint 1500 goodiebags uit in de ziekenhuizen.

Ilona Jochems, bestuurslid van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen: ‘Als een kindje te vroeg wordt geboren, heeft dat een grote impact op het kindje en de ouders. De geboorte en het traject wat daarna volgt is zwaar en emotioneel voor alle betrokken. Het is daarom fijn dat we op Wereld Prematuren Dag een moment hebben om de ouders een hart onder de riem te steken. Dit is ook hét moment om de zorgverleners in het zonnetje te zetten. Dit zijn ten slotte onze superhelden.’

Tijdens Wereld Prematuren Dag wordt wereldwijd stilgestaan bij de grote impact die vroeggeboorte heeft. Veel bekende gebouwen, zoals The Empire State Building in New York, kleuren op deze dag paars. Ook in Nederland kleuren vele gebouwen paars, zoals de Erasmusbrug in Rotterdam en de Sassenpoort in Zwolle. In veel ziekenhuizen vinden op deze dag activiteiten plaats. Vrijwilligers van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen overhandigen in maar liefst 80 ziekenhuizen goodiebags met presentjes voor de kinderen.

Lees ook: Wat je krijgt te horen als je kind een prematuur is