Nasi met garnalen & omelet

21.04.2016 04:50
Nasi met garnalen

Iedere moeder heeft wel één of twee succesnummers: gerechten die de kinderen altijd eten. Dit recept is het succesnummer van Henriette, moeder van Rianne en Arjan, héérlijk geurende nasi mét kroepoek.

Lees ook: Lekker én makkelijk: Spaanse tortilla

Dit heb je nodig (voor 4 personen)
• 350 g (bruine) basmatirijst
• 2 el milde zonnebloemolie of kokosolie
• 1 dikke stengel prei (ca. 150 g), in ringen
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
• 2 tl koenjit (geelwortel)
• 3 tl ketoembar (gemalen koriander)
• witte kool, kern verwijderd en in zo dun mogelijke reepjes (ca. 300 g)
• 250 g gekookte roze garnalen
• 3-4 eieren
• een kleine handvol verse koriander, peterselie of bladselderij, fijngehakt
• kroepoek, voor erbij
• ketjap, voor erbij
• sambal oelek, voor erbij

Zo maak je het
Stoom of kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Voor het beste resultaat laat je de rijst helemaal afkoelen, want dan wordt de nasi straks minder papperig. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de prei, knoflook en gemberwortel 2 minuten. Voeg de koenjit en ketoembar toe en bak kort mee. Schep de witte kool erdoor en roerbak enkele minuten tot de kool zacht is. Meng de rijst erdoor en roerbak nog 3-4 minuten tot alles goed is gemengd en de rijst mooi geel van kleur is. Voeg de garnalen toe en bak ze1-2 minuten mee. Bak ze niet te lang, want daar worden ze droog en taai van. Breng de nasi op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en laat de nasi afgedekt even staan. Bak intussen een omeletje. Klop de eieren met wat zout en peper los in een kom. Verhit in een koekenpan 1 el olie en schenk de eieren erin. Bak er op matig vuur een omelet van; laat het ei met een deksel op de pan stollen. Laat de omelet op een bord glijden en rol op. Snijd in plakjes. Schep de nasi in kommen en verdeel er de omeletrolletjes over. Strooi er wat fijngehakte kruiden over en serveer met kroepoek en extra ketjap en sambal.

Dit recept is afkomstig uit Relax Mama! in de keuken, 50 succesrecepten van moeders voor moeders. 

Lees ook: Brief aan alle ouders met kinderen die niet willen eten