Ober! Eén espresso en één fruithap! Pleassse!

12.02.2014 11:30

Wie uit Amersfoort komt weet waar hij terecht kan als hij zwaar behoefte heeft aan een goeie kop koffie en een speelplek voor de kinderen. Femke ontdekte Coffee Corazon en de tranen sprongen haar in de ogen.

Ja, ik moest dus een beetje huilen van Coffee Corazon in Amersfoort. Net op het moment dat ik mijn cafeïnepeil nodig moest opkrikken stuitte ik op deze onvolprezen koffietent. Binnen bedacht dat ik me dat ik Max’ fruithap was vergeten en hij de dag ervoor ook slechts twee stukjes banaan had gehad en toen zag ik op de menukaart ‘fruithapje’ staan. En poffertjes. En diksap. Dat was het moment dat ik besloot dat ik mijn shopavontuur maar even on hold moest zetten (want jengelig kind) en minstens twee uur zou doorbrengen in deze koffietent. Het bleek een goeie beslissing te zijn. Wat een fijn concept. Men werkt in deze zaak volgens heel andere principes dan bij de reguliere cafeetjes. De klant is geen koning (want we zijn allemaal gelijk), biologisch is logisch (dus ze zetten dat niet bij elk product op hun kaart), ze dringen je geen dingen op (als je nóg een kopje koffie wilt, kun je dat aangegeven, maar er staat geen verkoopgrage mevrouw aan je tafeltje). Bovendien is er boven voor kinderen een speelparadijs ingericht en kun je tegelijkertijd een boekje lezen uit de overvolle boekenkasten.
Topplek!

Plus
• Goeie koffie, lekkere appeltaart, fijne broodjes, verse sappen.
• Sympathieke werkwijze.
• Speelgoed, kindervoedsel.

Min
• Bediening kan traag zijn.
• Boven is het mede door de speelhoek een beetje chaotisch.
• Op zaterdag wel beetje heel veel kinderen en kinderwagens (pfoeh!!!).