OMG! Met zulke ouders krijgen leraren te maken

01.10.2018 04:55

Het zal leraren niet onbekend voorkomen: ouders die het niet kunnen laten zich overal mee te bemoeien. De site We Are Teachers vroeg leraren naar de ergste verzoeken die ze ooit hebben ontvangen van ouders. Dit komt de leraren op Me-to-We vast maar al te bekend voor.

Hieronder staan een paar van de antwoorden:

Schitts Creek Wtf GIF by CBC - Find & Share on GIPHY

“Een ouder vroeg mij eens om langs te komen bij een evenement van een buitenschoolse activiteit van haar kind, ook vroeg ze of ik dan even zijn computer kon maken. Ik geef trouwens les in literatuur!”—B.M.

“Een ouder (en haar zoon) weigerden mijn lijst met klasregels te ondertekenen. Één van de regel was namelijk dat de kinderen in mijn klas wakker en oplettend moesten zijn. Zij vond dit onzin, want op de middelbare school zou haar zoon zelf mogen beslissen wanneer hij een dutje doet.” —C.A.

Confused Big Brother GIF by Big Brother After Dark - Find & Share on GIPHY

“Ik gaf onder andere les in huishouden en een ouder vertelde mij dat het super onredelijk was dat ik de kinderen vroeg de borden af te wassen. Die ze zelf hadden gebruikt. Dit was volgens hem míjn taak, en hij zou mij gaan rapporteren bij het ministerie van onderwijs!”—S.I.

“Een scholier op mijn middelbare school spijbelde heel veel, en leverde nooit zijn huiswerk in. Zijn moeder vroeg ons hem voortaan door de school te volgen naar de volgende les (‘je moet hem volgen, maar blijf wel op een goede afstand zodat het niet genant voor hem is!’). Vervolgens moesten we checken of hij die les wel in ging (‘confronteer hem maar niet want dat vindt hij niet leuk’) en zorgen dat hij wel zijn agenda bij zich had. Hij vond het zelf erg moeilijk deze niet te vergeten dus het zou eigenlijk beter zijn als de leraren zijn agenda voor hem zouden meenemen naar de volgende klas.  Ze belde een paar keer per dag om te vragen hoe het ging, het was vreselijk.” —EM

“Een moeder vroeg mij een keer of haar dochter een dag thuis mocht blijven omdat haar dochter de nacht ervoor ontmaagd was.” —L.O.

“Op een gegeven moment belde een moeder mij met de vraag waarom ik haar kind (op de peuterspeelzaal) niet had geleerd hoe die zich moest aankleden. Want als ik dat hem wel had geleerd, had ze nu niet zo veel tijd nodig om hem ’s ochtends klaar te stomen voor de schooldag.”  —P.F.

“Een moeder vertelde me dat ik absoluut niet elke dag rekenen mocht geven. Want één of twee keer per week was eigenlijk al te overweldigend voor hem. Rekenen maakte hem verdrietig.” —C.S.A.

Lees ook: Leraren hebben het zwaar. Maar, hoezo dan?