We wisten het! Kinderen zijn vervelender als hun moeder in de buurt is

11.03.2018 04:55
We wisten het! Kinderen blijken vervelender als hun moeder in de buurt is

Terwijl je kind bij jou de grote draak uithangt, is hij bij de oppas/opa & oma/de opvang poeslief. Herkenbaar? Vast. En nee, dat ligt niet aan jou. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen zich in het bijzijn van hun moeder slechter gedragen. En…. fijn!

Tijdens het onderzoek werden 500 families met kinderen gevolgd. De kinderen werden tijdens het onderzoek beoordeeld op verschillende ‘vervelende criteria’, zoals: behoeftigheid, gezeur, gejengel, gegil en geschreeuw en het trekken van aandacht. Uit het onderzoek bleek dat kinderen veel meer van dit ‘vervelende’ gedrag vertonen wanneer hun moeder zich in dezelfde ruimte bevindt.

In het onderzoek speelde de leeftijd van de kinderen een grote rol. Kinderen jonger dan tien jaar vertoonden meetbaar het meest vervelende gedrag. Kinderen boven de tien waren ongeveer de helft minder vervelend dan kinderen onder de tien jaar oud. Alle kinderen kregen dezelfde instructies. Zo moesten zijn zelfstandig in een kamer spelen. Na een tijdje kwam hun moeder binnen. Volgens Professor Dr. K.P. Leibowitz, leider van het onderzoek, vergrootte de aanwezigheid van de moeder de kans dat kinderen begonnen te huilen, drammen of aandacht vragen met 99 procent. Lees dat nog maar eens een keertje: 99%!

Opvallend aan het onderzoek was dat alle kinderen meewerkend reageerden wanneer er een onbekende de instructies aan de kinderen gaf. Dat verklaart dus waarom je kind zich bij anderen wel kan gedragen… Lekker dan.

Bron: Zelfmaak Ideetjes

LEES OOK: Onderzoek: meer pijn als man bij de bevalling is

OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Schrijf je hier
in voor onze wekelijkse nieuwsbrief