We wisten het! Kinderen zijn vervelender als hun moeder in de buurt is

We wisten het! Kinderen blijken vervelender als hun moeder in de buurt is
Terwijl je kind bij jou de grote draak uithangt, is hij bij de oppas/opa & oma/de opvang poeslief. Herkenbaar? Vast. En nee, dat ligt niet aan jou. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen zich in het bijzijn van hun moeder slechter gedragen. En…. fijn!

Tijdens het onderzoek werden 500 families met kinderen gevolgd. De kinderen werden tijdens het onderzoek beoordeeld op verschillende ‘vervelende criteria’, zoals: behoeftigheid, gezeur, gejengel, gegil en geschreeuw en het trekken van aandacht. Uit het onderzoek bleek dat kinderen veel meer van dit ‘vervelende’ gedrag vertonen wanneer hun moeder zich in dezelfde ruimte bevindt.

In het onderzoek speelde de leeftijd van de kinderen een grote rol. Kinderen jonger dan tien jaar vertoonden meetbaar het meest vervelende gedrag. Kinderen boven de tien waren ongeveer de helft minder vervelend dan kinderen onder de tien jaar oud. Alle kinderen kregen dezelfde instructies. Zo moesten zijn zelfstandig in een kamer spelen. Na een tijdje kwam hun moeder binnen. Volgens Professor Dr. K.P. Leibowitz, leider van het onderzoek, vergrootte de aanwezigheid van de moeder de kans dat kinderen begonnen te huilen, drammen of aandacht vragen met 99 procent. Lees dat nog maar eens een keertje: 99%!

Opvallend aan het onderzoek was dat alle kinderen meewerkend reageerden wanneer er een onbekende de instructies aan de kinderen gaf. Dat verklaart dus waarom je kind zich bij anderen wel kan gedragen… Lekker dan.

Bron: Zelfmaak Ideetjes

LEES OOK: Onderzoek: meer pijn als man bij de bevalling is

OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Schrijf je hier
in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Sanne (26) woont samen met haar vriend en heeft nog geen kinderen. Die wil ze voorlopig ook nog niet, maar door haar werk bij Me to We komt ze in ieder geval zeer goed beslagen ten ijs als het zover is.

Lees ook
Geschreven door
More from Sanne Mulder

Een paar dagen Drenthe om de eerste vakantieweken door te komen….

Jezus christus, 6 weken duurt die vakantie. Gelukkig gaan we straks een...
Lees verder