Onderzoek wijst uit: grootouders die oppassen leven langer

Onderzoek wijst uit: grootouders die oppassen leven langer (graag gedaan, pap en mam)
Iedere ouder met ouders die bijspringen als het nodig is, is hen natuurlijk eeuwig dankbaar. Maar uit onderzoek blijkt dat het eigenlijk andersom zou moeten zijn. Opa en oma zouden ons moeten bedanken. De zorg voor onze kroost zorgt er namelijk voor dat zij langer leven. 

Uit een nog lopend onderzoek onder senioren in Berlijn blijkt dat grootouders die oppassen uiteindelijk langer leven. Oudere mensen hebben er baat bij regelmatig om te gaan met jongere mensen, omdat dit hen ook jong houdt. Daarnaast krijgen ze in de omgang met (jonge) kinderen meer lichaamsbeweging, waardoor ze vitaler blijven.

Dus de volgende keer met moeder- of vaderdag, als je niet weet wat je moet kopen voor je ouders om je eeuwige dankbaarheid te betonen. Draai het dan eens om. Bel je ouders op, en vertel ze dat jij en je man een weekje met zijn tweeën naar een tropisch eiland gaan, en dat ze een complete week op de kinderen mogen passen. Want zeg nou zelf, wat is nou een mooier cadeau dan een langer leven.

Natuurlijk, het is een grote opoffering die je moet maken als ouders, door tijd met je kinderen af te staan aan je ouders of schoonouders. Maar zo zijn we: onzelfzuchtig, empathisch en toe aan vakantie. 

via GIPHY

Bron: Twentytwowords

Lees ook: Onderzoek: jonge vader krijgt (nog) minder slaap dan jonge moeder

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Herkenbare (en pijnlijke) foto’s voor vrouwen die borstvoeding geven

Borstvoeding: het is prachtig, maar soms ook heel zwaar. Deze memes geven...
Lees verder