Het ontbijt wordt een feestje met deze pompoen pannenkoekjes

Het ontbijt wordt een feestje met deze pompoen pannenkoekjes
Begin het weekend met een feestje: ontbijt, brunch of lunch met deze gezonde, lekkere pannenkoekjes. Heerlijk winters met speculaaskruiden en pecannoten. En een beetje stiekeme groente, zoals gepureerde pompoen.  

Wat heb je nodig (voor 14 pannenkoekjes)?

Hoe maak je het?

  1. Kook de pompoenstukje 10 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en pureer de blokjes met een staafmixer tot puree.
  2. Mengt de puree met het ei, de melk, de suiker en het vanillearoma. Voeg daarna de bloem, het bakpoeder, de speculaarskruiden en het zout toe en roer het geheeld met een garde tot een glad beslag.
  3. Verhit een klein blokje boter in een koekenpan en giet er beslag in voor vier pannenkoekjes van ±8 cm doorsnede. Bak deze in vijf minuten aan allebei de kanten bruin en gaar. Schep ze uit de pan op een bord en hou ze warm onder een deksel. Bak zo ook de rest van de pannenkoekjes.
  4. Hak de pecannoten grof. Serveer de pannenkoekjes met de
  5. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin 4 pancakes van Ø 8 cm doorsnede in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Schep uit de pan op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo ook de rest van de pancakes. Hak de pecannoten grof. Serveer de pancakes met de pecannoten en de maple syrup.

Bron: AH.nl

LEES OOK: De lekkerste Mexicaanse pannenkoekjes met veel groenten!

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Deze moeder is al 260 weken (!) zwanger (en met goede reden)

‘Dit is Lauren. Lauren is juridisch medewerker bij een klein advocatenkantoor in...
Lees verder