Een superleuk lente-uitje: de Open Boerderijdagen!

25.04.2016 02:13

Op 6 en 16 mei kun je met je kinderen de boer op tijdens de Campina Open Boerderijdagen. In het hele land openen dan 64 Campina boerderijen gratis hun staldeuren voor iedereen die een kijkje wil komen nemen. Een superleuk lente-uitje en nog leerzaam ook!

Twee jaar hebben mijn kinderen en ik op het onvervalste platteland gewoond. Tussen de grazige weiden en de loeiende koeien. Hartstikke leuk voor de kinderen, want ze konden ongelimiteerd en veilig buiten spelen en leerden tegelijkertijd ook nog eens meteen wat over de Nederlandse natuur en het boerenleven. Nu wonen we alweer een tijdje in de Randstad en hoewel het daar ook naar ons zin hebben, missen we het platteland soms best wel eens. Maar op de Open Boerderijdagen kunnen we lekker even terug naar onze roots.

Campina Open Boerderijdagen 1Tijdens de Open Boerderijdagen kunnen kinderen in de praktijk zien waar al die lekkere melk, vla, yoghurt en kaas die ze zo vaak eten nou eigenlijk vandaan komt. Nee, niet uit de supermarkt dus! Ze zien de koeien in de stal, mogen ze voeren en vragen stellen aan de melkveehouders.

Ontzettend interessant en bovendien heel leerzaam. Want weten wat je eet en waar het vandaan komt, dat hoort er gewoon bij.

Campina Open Boerderijdagen 2 Daarnaast zijn er allerlei leuke buitenspelletjes te doen. Campina vindt het namelijk belangrijk dat Nederland fit is en blijft. Kinderen zijn van nature graag buiten en dat moet vooral gestimuleerd worden. Want bewegen en buitenlucht is goed voor iedereen, jong én oud. Kinderen kunnen zich onder meer uitleven op een boerenstormbaan voor de hele familie, hun krachten meten bij het melkbus-heffen en de bezoekers krijgen een rondleiding op de boerderij. Daarna is het belangrijk om goed af te sluiten met zuivel, zodat de spieren hersteld kunnen worden. Hiervoor staat een zuivelbar klaar, waar je kunt genieten van het zuivelassortiment van Campina.

DSC_0036
De Campina Open Boerderijdagen vinden plaats op vrijdag 6 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 16 mei (Tweede Pinksterdag) tussen 10.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis. Voor een overzicht van de deelnemende boerderijen ga je naar de website.