Ophef over selfie van David Beckham: “Je kust je dochter toch niet op de mond?!”

08.06.2017 04:55
Ophef over selfie van David Beckham: "kus je je dochter nou op de mond!?"

Is het als vader vreemd om je dochter een kus op de mond te geven? Veel mensen vinden blijkbaar van wel. Dat blijkt in ieder geval uit de felle reacties op een foto die David Beckham afgelopen week op social media plaatste. 

Enkele reacties

Afgelopen week plaatste voetballer David Beckham een vakantiefoto van hemzelf en zijn vijfjarige dochter Harper op Instagram, waarop hij haar op de mond kust. Het onderschrift van de foto leest ‘Kusje voor papa’. In de reacties onder de foto is ondertussen een hevig debat ontstaan over of het wel normaal is voor een vader om zijn dochter op deze manier te zoenen.

De foto heeft verschillende, zeer kritische reacties gekregen. Zo schrijft iemand “Ik probeer niet te oordelen, maar ik kan er niets aan doen. Ik vind het heel raar dat hij haar op de mond zoent, gezien haar leeftijd.” Iemand anders reageert: “Op de lippen??? Waar gaat het heen met de wereld???”. Verschillende mensen lijken iets seksueels of ongepasts te zien in de foto.

Gelukkig vind er onder de foto ook veel tegengeluid plaats. Verschillende mensen reageren dat ze de foto ‘mooi’ en ‘liefdevol’ vinden. Zij zien de foto van David met zijn dochtertje als een normale betuiging van liefde. Enkele ouders riepen zelfs op om ook foto’s te plaatsen waarop ze hun kinderen op de mond kusten.

David Beckham heeft zelf niet gereageerd op de discussie, maar dit is niet de eerste keer dat er ophef ontstaat rond zijn gezin. Vorig jaar plaatste zijn vrouw Victoria een vergelijkbare foto met dochter Harper, waar toen gelijksoortige reacties op kwamen.

Wij snappen de hele ophef niet zo. Het enige wat je hier ziet zijn twee ouders die liefde en affectie tonen voor hun dochter. Wat vinden jullie? Kussen jullie je kinderen op mond, of vinden jullie dat niet gepast?

(Bron: Instagram)

Lees ook: Waarom ik toch voorzichtig ben met het delen van kinderfoto’s op social media.