Deze ouders delen foto’s van premature tweeling om mooie reden

06.02.2017 04:50
Deze ouders delen foto's van premature tweeling om mooie reden

Op 23 september 2015 kwamen Jaxson en Cadence Moore vier maanden te vroeg ter wereld. De tweeling was zo klein en zo licht, dat ze meer dan drie maanden in de NICU moesten verblijven. Hoewel ze een lastige tijd doormaakten, gaat het inmiddels goed met de baby’s. Hun ouders, Jourdan en Matt, besloten foto’s van hun tijd in de NICU en nu te delen om andere ouders in dezelfde situatie hoop te geven. 

Lees ook: Een intiem kijkje in de eerste dagen van een premature baby

Hoewel ze niemand een tijd in de NICU toewensen, zegt Jourdan tegen Huffington Post dat ze er bewust voor hebben gekozen om op de positieve aspecten te focussen. Zo heeft hun tijd daar ervoor gezorgd dat ze vanaf het begin af aan een sterke band met hun baby’s konden opbouwen. Zeker omdat de tweeling werd geboren via embryoadoptie en een draagmoeder, was dit heel waardevol.

Nog geen kilo
Op een van de foto’s die ze delen op Instagram en Facebook zie je Matt met baby Jaxson toen hij 23 dagen oud was en slechts 680 gram woog. Hij was destijds zo klein, dat hij in zijn vaders hand paste. In het bijschrift schrijft Jourdan dat Jaxson een week daarvoor was gestopt met ademhalen en dat zijn hart het bijna had begeven. Dankzij het goede handelen van het personeel, kwam hij er gelukkig bovenop.

Inmiddels gaat het goed met de tweeling, hoewel ze allebei nog wel wat klein zijn voor hun leeftijd en allebei een aantal medische problemen hebben. Zo draagt Jaxson een bril omdat hij niet goed ziet en heeft Cadence ’s nachts zuurstof nodig vanwege een chronische longziekte en krijgt ze af en toe zondevoeding totdat haar aversie tegen voeding minder wordt. Verwacht wordt dat Cadence in de toekomst zonder deze hulpmiddelen kan.

Een aantal foto’s die het gezin deelde op een rij:

Lees ook: Deze foto’s van premature baby’s toen en nu geven alle ouders hoop

(Bron: Huffington Post. Beeld: Instagram)