Deze ouders voeden hun kinderen op zonder regels en beperkingen.

Deze ouders voeden hun kinderen op als 'free-range kids'
Waar de meeste ouders hun kinderen opvoeden met structuur en regels, worden de kinderen van Adele Allan en haar man opgevoed als zogenoemde ‘free-range kids’. In tegenstelling tot de meeste kinderen gaan zij niet naar school, worden ze niet ingeënt en kennen ze geen regels.

In een video van Barcroft TV leggen de ouders uit waarom ze voor hun opmerkelijke opvoedingswijze kiezen. Zo gelooft Adele dat door hun kinderen buiten ‘het systeem’ op te voeden en ze te laten doen wat ze willen, ze meer in contact zullen komen met de natuur en zichzelf.

Borstvoeding en niet naar school
Hoewel hun zoon inmiddels vijf is, krijgt hij nog altijd borstvoeding en gaat hij niet naar school. Wel krijgt hij thuis ‘les’, al vinden zijn ouders dat lezen en schrijven nog wel even kan wachten. Voor nu geven ze hem dus vooral bakken met knutselspullen en bepaald speelgoed om hem ‘intellectueel gezien uit te dagen’. Ook zijn 1-jarige zusje krijgt een andere opvoeding dan de meeste kinderen. Zo draagt ze geen schoenen, zodat ze het leven op een intensere manier zou ervaren.

Kritiek
Er is veel kritiek op de familie en hun ongewone levensstijl, voornamelijk van mensen die zich zorgen maken om de veiligheid van de kinderen. Het stel trekt zich hier echter weinig van aan. Zij geloven nog steeds dat hun opvoedingsmethode het beste is voor hun kinderen.

Bekijk de hele video hier:

Lees ook: Korting voor ouders met welopgevoede kinderen. Terecht of niet?

(Bron: Little Things, beeld: screenshot YouTube Barcroft TV

Geschreven door
More from Lisa

Houd ze lekker voor de gek: kipnuggets met bloemkool

Laten jouw kinderen als jullie kipnuggets met iets van aardappeltjes en groenten eten...
Lees verder