Met deze pasta scoor je bonuspunten….en kost je maar 15 minuten in de keuken!

17.03.2016 11:50

Deze pasta wil je vanaf nu iedere dag op tafel: hij is super lekker, lijkt op chips, is gezond maar vooral héél snel klaar. Ideaal dus voor een drukke dag (haha!) en een kind wat alleen wil leven op chips en snoep. Het enige wat je hoeft te doen is de pasta te koken terwijl je ondertussen het sausje klaarmaakt in de blender. Klaar! Kon het elke dag maar zo simpel….

Bekijk ook ons recept: Spitsuurkoken: spinaziepannenkoeken met zalm of kikkerwten-pindakaasmengsel

Wat heb je nodig (voor 2-3 personen):
– 5 zongedroogde tomaatjes
– 5 gegrilde paprika’s
– 3 tenen knoflook
– 10 olijven (combi van zwart en groen! Yumm)
– 20 gram amandelen
– 1 scheutje ahornsiroop
– theelepel verse rozemarijn
– olijfolie
– theelepel balsamicoazijn
– snufje cayennepeper
– “wokkel”pasta (of alfabetpasta, of spongebobpasta, of ??) 

Aan het ‘werk’!
1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking (+- 100 gram per volwassene). Wij hebben “wokkel”pasta gebruikt, mooi voordeel is dat ze straks ook echt op de chippies lijken, dus dat bord gaat leeg!
2. Terwijl de pasta kookt, gooi je alle andere ingrediënten (behalve de olijfolie) in de blender. Wanneer alles goed is fijngehakt voeg je steeds wat olijfolie toe. Aan 1 á 2 eetlepels zou je wel genoeg moeten hebben, maar als je het wat vettiger wilt is het ook niet erg.
3. Stap drie?! Nope! Dinner may be served! Giet de gekookte pasta af, roer de pesto er doorheen en geniet!

TIP: mocht je je toch nog vervelen terwijl je wacht tot de pasta gaar is, maak dan gauw een simpele rucolasalade met verse rucola, tomaatjes en avocado!

Lees ook: Hoeveel gezonds kan er in één pan? In deze ‘Chili con Veggie’ héél veel!