Bekijk ook ons recept: Spitsuurkoken: spinaziepannenkoeken met zalm of kikkerwten-pindakaasmengsel
Wat heb je nodig (voor 2-3 personen):
– 5 zongedroogde tomaatjes
– 5 gegrilde paprika’s
– 3 tenen knoflook
– 10 olijven (combi van zwart en groen! Yumm)
– 20 gram amandelen
– 1 scheutje ahornsiroop
– theelepel verse rozemarijn
– olijfolie
– theelepel balsamicoazijn
– snufje cayennepeper
– “wokkel”pasta (of alfabetpasta, of spongebobpasta, of ??)
Aan het ‘werk’!
1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking (+- 100 gram per volwassene). Wij hebben “wokkel”pasta gebruikt, mooi voordeel is dat ze straks ook echt op de chippies lijken, dus dat bord gaat leeg!
2. Terwijl de pasta kookt, gooi je alle andere ingrediënten (behalve de olijfolie) in de blender. Wanneer alles goed is fijngehakt voeg je steeds wat olijfolie toe. Aan 1 á 2 eetlepels zou je wel genoeg moeten hebben, maar als je het wat vettiger wilt is het ook niet erg.
3. Stap drie?! Nope! Dinner may be served! Giet de gekookte pasta af, roer de pesto er doorheen en geniet!
TIP: mocht je je toch nog vervelen terwijl je wacht tot de pasta gaar is, maak dan gauw een simpele rucolasalade met verse rucola, tomaatjes en avocado!
Lees ook: Hoeveel gezonds kan er in één pan? In deze ‘Chili con Veggie’ héél veel!