Paus Franciscus is pro-borstvoeding in het openbaar: ‘Maria deed het ook’

30.11.2019 00:10

De huidige Franciscus staat bekend als een van de meest progressieve pauzen die de Katholieke kerk ooit heeft gekend. Afgelopen week bevestigde hij dat opnieuw, door zijn standpunt over borstvoeden in het openbaar, of eigenlijk specifieker in de kerk, kenbaar te maken. 

Dat paus Franciscus een voorstander is van borstvoeding geven in het openbaar, is al langer bekend. Zo riep hij vorig jaar vrouwen op hun kinderen de borst te geven in het openbaar wanneer dit nodig was, met de volgende woorden: ‘Maria deed het ook’. En afgelopen week bevestigde hij opnieuw zijn opvattingen over borstvoeding, tijdens een doopceremonie in de Sixtijnse Kapel.

Afgelopen weekend werden er 34 baby’s gedoopt in de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad. Deze speciale doopceremonie werd geleid door paus Franciscus. Toen na een tijdje een paar van de baby’s begonnen te huilen, zette Franciscus tijdelijk de ceremonie stil. Hij zei: ‘de ceremonie duurt lang, als een kind huilt omdat hij honger heeft, dan is dat hoe het is. Moeders, ga je gang en voed je kinderen zonder angst. Borstvoeding is de taal van de liefde.’

Minstens een van de moeders heeft vervolgens borstvoeding gegeven in de Sixtijnse Kapel, terwijl Franciscus de ceremonie voortzette.

Bron: Buzzfeed

LEES OOK: Waarom borstvoeding in het openbaar geen issue is