Perfect voor het paasontbijt: wentelteefjesmuffins met framboos

29.03.2018 04:55
Perfect voor het paasontbijt: wentelteefjesmuffins met framboos

Het paasontbijt is natuurlijk hét moment om uit te pakken. En een keertje niet op de gezonde tour te hoeven. Dat komt beide helemaal goed met dit recept. 

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

Wat doe je?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren los samen met de melk en bestrooi het mengsel vervolgens met een snufje zout. Snijd de frambozen in de lengte door. Snijd vervolgens de korstjes van het brood en halveer de sneetjes in de lengte.
  2. Leg twee halve sneetjes met de korte kanten tegen elkaar aan, en zorg dat er ongeveer een halve centimeter overlap is tussen de sneetjes. Rol vervolgens met een deegroller alleen de overlap, zodat de sneetjes aan elkaar vast plakken. Haal de broodreep door het eimengsel (let op dat de reep helemaal bedekt is). Leg de reep met de korte kant naar je toe op een snijplank. Leg onderaan een paaseitje en daarboven vier halve frambozen. Laat de puntjes van de frambozen aan een kant een klein beetje uitsteken. Vouw een hoekje van de broodreep over het paasei. Rol vervolgens de broodreep van onder naar boven op, zodat het paaseitje in het midden eindigt en er een soort roosje ontstaat.
  3. Doe dit met alle broodrepen
  4. Zet de roosjes met de uitstekende frambozen en chocolade-ei naar boven in een muffintray en bak deze vervolgens in het midden van de oven in ongeveer 12 minuten bruin.
  5. Terwijl de muffins bakken klop je de slagroom samen met de helft van de kaneelsuiker lobbig, en pluk je de blaadjes van het takje munt. Haal de muffins uit de oven en bestrooi ze met de rest van de kaneelsuiker. Serveer direct met slagroom en garneer met munt en extra frambozen.

Bron: Ah.nl

LEES OOK: Spitsuurrecept: Gaby maakt hartige eiermuffins