De Peuter Academie presenteert: nieuwe wintercursussen

17.10.2015 04:00

Peuters opgelet: deze winter starten er bij De Peuter Academie weer een aantal cursussen waarin we je wegwijs maken in de wondere wereld van De Peuter. Voor beginners (net twee jaar) én gevorderden die bepaalde vaardigheden willen finetunen.

Een introductie in het peuterbestaan
New kid on the block? Deze cursus is speciaal voor beginnende peuters. In een paar uur behandelen we de belangrijkste grondbeginselen van het peuterbestaan. Denk bijvoorbeeld aan: In drie stappen je zin leren krijgen, Op ontdekkingstocht door de huiskamer en Hoe maak ik mijn moeder gek? Na het volgen van deze basiscursus ben je klaar voor de een van de volgende niveaus.
Niveau: alle niveaus

LEES OOK:  Best irritante dingen die peuters soms zeggen

Hoe weiger ik een trui/broek/shirt?
Deze cursus behandelt alle in & outs over het weigeren van bepaalde kledingstukken. En hoe je dat zo succesvol mogelijk voor mekaar kunt krijgen. Je leert begrijpen waarom ouders het zo belangrijk vinden dat kinderen kleren aantrekken (iets met weersomstandigheden) en ontvangt nuttige tips (“Zo maak je van jezelf de perfecte plank”) waarmee je je moeder en/of vader goed dwars kunt zitten tijdens het aankleedproces.
Niveau: licht gevorderd tot gevorderd 

Hoe verpest ik een fotomoment?
Een onmisbare cursus voor degenen die het spuugzat zijn om continue en ongevraagd gefotografeerd te worden. In bad, in bed, op het potje, tijdens het eten, de lijst is eindeloos. Wees niet langer een slachtoffer, kom in opstand! Tijdens rollenspellen oefenen we de meest effectieve manieren om een fotomoment te verpesten. Denk aan: hoe houd ik zo lang mogelijk mijn ogen dicht? Hoe trek ik zoveel mogelijke gekke bekken? In vijf snelle stappen naar de camera rennen en zo hard mogelijk wegmeppen. Enige mobiliteit en spierbeheersing is vereist.
Niveau: licht gevorderd tot gevorderd

Binge watching met Bumba: zo lukt het!
Fuck dat ene half uurtje Bumba per dag. Soms wil je meer. Je hebt er recht op! Een compleet seizoen in een keer, bijvoorbeeld. Tijdens deze cursus leren we hoe je dit voor elkaar krijgt. En nee, daar is geen uitgebreid vocabulaire voor nodig. Er zullen een aantal gastsprekers hun meest effectieve methode komen uitleggen aan de klas. Na afloop is er de mogelijk om vragen te stellen aan de sprekers. Grijp die kans!
Niveau: licht gevorderd

Effectief zeuren: de do’s and dont’s
Zeuren mag, zeuren moet. Maar doe het goed! Dát is onze slogan. Een beetje peuter zeurt. Maar hoe doe je dat zo effectief mogelijk? Deze cursus bestaat onder meer uit: Stembeheersing – met welke toonhoogten maak je je ouders gek? En: De kunst van het herhalen. Let op: enige woordenschat is voor deze cursus vereist.
Niveau: gevorderd

Tijdrekken voor het slapen gaan
De cursus voor elke peuter die niet wil slapen. Kon je het als baby slechts op een huilen zetten om aan te geven dat je niet wilde slapen, nu zijn de mogelijkheden legio! En wij leggen je uit hoe je die het best inzet. Voor wie zich na het volgen van deze cursus verder wil verdiepen in het fenomeen Tijdrekken zijn er de vervolgcursussen: Tijdrekken tijdens de ochtendspits en Tijdrekken tijdens het eten.
Niveau: alle niveau’s

Haal het beste uit je glimlach
Een lief lachende peuter krijgt ALLES voor elkaar. Maar hoe doe je dat: lief glimlachen zonder er fake uit te zien? En lachen met geluid? Of juist zonder? Je leert het in deze cursus. Ook geven we je oefeningen mee waarmee je thuis dagelijks 5 minuten je lachspieren traint, zodat je straks je meest betoverende en naturelle glimlach tevoorschijn weet te toveren en die maar liefst drie minuten weet vast te houden.
Niveau: licht gevorderd tot gevorderd

Eten weigeren
Maak kennis met de talrijke mogelijkheden om  eten te weigeren. En waarom. Bijvoorbeeld omdat er iets groen op je bord ligt. Liefst de porties die met veel aandacht en liefde bereid zijn. Onze huiskok bereidt een maaltijd die je vervolgens vakkundig leert uit te spugen, op de grond te smijten of onder je bord te moffelen.
niveau: licht gevorderd tot gevorderd

Psst… wat niemand je vertelt over peuters lees je hier